Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Senki se hívja őket Janelopénak, mégis ők a tökéletes színészházaspár

  • TV GO
  • 2019. 05. 06., 13:32
  • Akkor és most

Javier Bardem és Penelope Cruz botrányok és feltűnősködés nélkül hű társai egymásnak hosszú évek óta a vásznon és az életben egyaránt.

Brangelinák jönnek-mennek, de a spanyol filmsztárság csúcsai, Penelope Cruz és Javier Bardem megingathatatlanok. Bár már karrierjük hajnalán egy filmben játszottak, húsz év kellett, hogy összeházasodjanak. Azon túl, hogy mindketten előkelő helyen állnak a legszexibb emberek listáin, sokkal fontosabb, hogy szakmai kapcsolatuk is gyümölcsöző: eddig négy filmben játszottak együtt, amely alapján elmondható: a legjobbat hozzák ki egymásból a vásznon is.

Sonka, sonka (1992)

A Sonka, sonka mindkettejük karrierjének kezdete volt: Cruznak néhány sorozatszerep után ez volt az első filmje, Bardem néhány kisebb szereppel a háta mögött kapta meg a szereplés lehetőségét. Cruz ekkor mindössze 18 éves volt, és máris ledobta a textilt a filmben, sokáig tépelődött is miatta, mondván, hogy nem fogják ezentúl komolyan venni. A pucérkodás kifizetődött, mert rögtön ráaggatták az új spanyol szexszimbólum címkét, ráadásul a karrierjének sem tett rosszat. Bár ekkor még nem volt köztük semmi, Cruz elmondása szerint már ekkor is megvolt a kémia, ami mondjuk nem meglepő annak fényében, hogy szerelmespárt kellett alakítaniuk. A színésznő állítólag odáig volt az akkor 22 éves srácért, ám Bardem akkor még túl komolytalannak tartotta Cruzt.

Lolafilms

Vicky Cristina Barcelona (2008)

A Sonka, sonka után mindkét színész hasonló tempóban építgette karrierjét. Öt évvel később volt ismét egy közös filmjük, Pedro Almodovar Eleven húsa, ebben azonban nem volt közös jelenetük. 2008-ra Bardem első már Oscar-díjas színész volt a Nem vénnek való vidékben nyújtott alakításáért, Cruzt pedig a Volverért díjazták Cannes-ban és a BAFTA-n is. Woody Allen volt az, aki összehozta őket új alkotásában, a Vicky Cristina Barcelonában. A romantikus filmben Cruz Mariát, a Bardem által játszott Juan exfeleségét alakítja, aki bekavar a férfi legújabb hódításaiba, hogy nyomhassanak egy hármast Scarlett Johansonnal. Cruz alakításáért meg is kapta első spanyol színésznőként az Oscart, de ennél fontosabbat is hozott számára a film: tizenhat évvel megismerkedésük után végre összejött Bardemmel, akihez aztán két évvel később hozzá is ment.

Victor Bello/Weinstein Company

Escobar (2018)

Valószínűleg minden spanyol ajkú színész álomszerepe lehet Pablo Escobar, így volt ezzel Bardem is, aki nagyjából tíz évig tepert azért, hogy eljátszhassa a hírhedt drogbárót. Végül össze is jött, pocakot és bajszot növesztett, ráadásul feleségét is sikerült a produkcióhoz csábítania: Cruz játssza Virginia Vallejot, aki hosszú éveken át volt a drogbáró szeretője. Bardem maximálisan kiteljesedett a szerepben, bár sajnos a film minősége nem ért fel végül az alakításáéval.

VENICE FILM FESTIVAL

Mindenki tudja (2018)

Az Oscar-díjas rendező, Asghar Fahradi a színészházaspárt szemelte ki következő filmje főszereplőinek. A thrillerben két régi szerelmes kerül össze újra egy esküvőn, amely végül emberrablásba torkollik. Fahradit ismerve nem kell Liam Neesoni dimenziókra gondolni, a feszültség elsősorban a családi konfliktusokból és a két főhős közti kapcsolatból ered. Bár a Mindenki tudja nem Fahradi legerősebb filmje, a színészházaspár szokás szerint remekül működik együtt a vásznon, miattuk érdemes megnézni.

Unifrance

+1 majdnem: Karib-tenger kalózai

Hat év eltéréssel ugyan, de ugyanabban a filmes univerzumban tűntek fel, mégpedig Jack Sparrow oldalán, igaz más-más oldalon. Elsőként Cruz kóstolt bele a kalózok világába, és játszotta el Sparrow exét az Ismeretlen vizeken című negyedik részben 2011-ben, majd 2017-ben Bardem szállt fel a hajóra új főgonoszként a Salazar bosszújában.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Akkor és most

Filmek Neked!

Mindenki tudja

Színes, magyarul beszélő, francia-spanyol-olasz dráma (2018)

Mindenki tudja (feliratos)

Színes, feliratos, francia-spanyol-olasz dráma (2018)

Escobar

Színes, spanyol-bolgár thriller, dráma (2017)

A Karib-tenger kalózai 4: Ismeretlen vizeken

Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm - (2011)