Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Méltósággal haknizni - Stan & Ollie

  • TV GO
  • 2019. 05. 09., 12:17

Talán csak az igazán nagyon képesek arra, hogy már a karrierjük alkonyán is igazi odaadással viseltessenek választott szakmájuk iránt. Stan Laurel és Oliver Hardy pedig pont ilyenek voltak.

Minden filmtípusnak megvan az origója, a pont, ahova gond nélkül, vagy némi fantáziával vissza lehet vezetni. A testi adottságaikban egymástól teljesen elütő, ebből viccet csináló duónak az origója a Stan & Ollie filmek. Akinek ezzel a névvel nem mondanak túl sokat, annak talán a páros magyar neve, a Stan és Pan fog. Hogy miként változott itthon Stan Laurel neve Panra, azt csak az tudná megmondani, aki döntött erről. Maradjunk annyiban, hogy egy szóviccért itthon a legtöbben, de pláne a címadók az anyjukat is, simán.

Az ő munkásságuk, mármint, nem a címadóké, hanem Stan Laurel és Oliver Hardy munkássága a mai napig hivatkozási pontnak számít, ami nem is csoda, hiszen évtizedekig határozták meg a filmvilágot vígjátékaikkal, amikből csak 1940-ig tizenhárom darab készült. Aztán mondjuk hosszú csend következett, majd békés hakni korszak egészen a végig.

Sony Pictures Releasing

Stan Laurelt és Oliver Hardy-t ráadásul az is kiemelte, hogy azon kevesek közé tartoztak, akiknek a karrierje a némafilmek ideje alatt kezdődött, de nem ért végett, mikor a hangosfilmek leuralták a terepet. A két színésznek ugyanis nem csak a fizikai komédiához volt tehetsége, hanem sok kortársukkal ellentétben verbálisan is igen felkészültnek bizonyultak.

Akkor a Stan & Ollie végülis ennek a két embernek a diadalmenete a halhatatlanságba?

Hát nem egészen. A Stan & Ollie már a csúcson túl játszódik, egészen pontosan 1953-ban, mikorra a két filmsztár már nem a filmeket halmozzák gyors egymásutánban, hanem a vidéki haknikat a kisebbnél is kisebb angol és skót színházak színpadján. Ez azonban kicsit se töri le a két legendát, ugyanazzal az eltökéltséggel játszák el, ha kell ezredik alkalommal is ugyanazokat a filmjeikből ismerős jeleneteket a helyi közönségnek, mivel szeretik, amit csinálnak.

Persze, ők is inkább a vásznon látnák magukat viszont hiszen mégiscsak az a nekik megfelelő terep. Az, hogy erre lesz-e lehetőségük kiderül a filmből, és persze az internetről, mert ez mind megtörtént, de aki jót akar magának, az megnézi a Stan&Ollie-t.

Aki egy kicsit is szereti a szívmelengető történeteket, akkor is, ha nem mindig a legvidámabbak. A drámázás nélküli drámát, és a finom humorral megtámogatott komédiát, hát még a kiváló színészi teljesítményt (Steve Coogan és John C. Reilly is kimagasló), annak a Stan&Ollie kiváló választás.

A Stan&Ollie elérhető a TV GO-n!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Sony Pictures Releasing

Filmek Neked!

Stan & Ollie (feliratos)

Színes, feliratos, angol-kanadai-amerikai életrajzi dráma (2018)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Hozzám jössz, haver

Színes, magyarul beszélő, francia vígjáték (2017)