Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nem vagy a fiam! - Hole In The Ground (A gyermek)

  • TV GO
  • 2019. 05. 09., 17:26

A túlnépesedés és a klímaváltozás okozta ökológiai katasztrófák korában igenis lenne létjogosultsága a gyermekekkel riogató horrorfilmeknek. Csakhogy a „megszállt/eredendően gonosz gyerek játssza az ártatlant”-témánál 2019-ben nehéz lenne elcsépeltebb alapötlettel előrukkolni.

Jó példa volt erre a februárban bemutatásra kerülő Csodagyerek, mely nem csupán bődületesen sablonos megoldásokkal operált, de forgatókönyvével vörös szőnyeget is gördített a szivacsos agysorvadás felé vezető útra. Nos, mint azt a magyar bravúrfordítás is sejtetni engedi, a Hole In The Ground sem számíthat nívódíjra „a legegyedibb forgatókönyv” kategóriában, legalább horrorfilmes funkciójának eleget tesz. A sztori főszereplője egy egyedülálló anya, Sarah, aki tízéves fiával, Chris-szel traumái és hányatott múltja elől egy eldugott ír faluba menekül. Újdonsült lakhelyük egy erdő mellett található, melynek mélyén egy ismeretlen eredetű, gigászi szakadék tátong. Chrisnek egy éjszaka nyoma vész, Sarah pedig többórányi keresés után Chrisre saját szobájában talál rá. A kiscsávó – annak ellenére, hogy anyja az erdei szakadék mellett talált rá kedvenc játékkatonájára – masszívan esküdözik, hogy nem hagyta el a házat.

Sarah pedig az eset után egyre furábbnak véli fia viselkedését, ám képtelen eldönteni, hogy mindez valóság-e vagy az ipari mennyiségű kedélyjavító mellékhatása. Vélhetőleg ennyi részlet még azoknak is elegendő ahhoz, hogy plágiumot kiáltsanak, akik nem látták a Babadook című, amúgy kiváló horrorfilmet. Ám míg az ausztrál mozi egy jól átgondolt lélektani alkotás volt, ahol az ijesztgetés sokkal inkább eszköz volt, mint cél, a Hole In The Ground sokkal inkább megmarad a hatásvadászatnál – de ezt legalább erőteljes és viszonylag egyedi módon műveli. Bár az ír rendező, Lee Cornin ezt megelőzően csak rövidfilmeken dolgozott, képes volt megteremteni egy sajátosan nyomasztó atmoszférát, és nagyon ért a hathatós paráztatáshoz is. Ennél több dicsérettel azonban nem lehet illetni debütáló filmjét. Klasszikus „egyszernézős” mű, igaz, a jobbik fajtából.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Hozzám jössz, haver

Színes, magyarul beszélő, francia vígjáték (2017)

Nagyfiúk

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2010)