Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Játék életre-halálra

  • TV GO
  • 2019. 05. 12., 18:27

Egyre nagyobb divatját éli a szabadulós játék szerte a világon. A 90-es években megjelent videójátékoknak köszönhetően terjedt el a való életben is. Először Magyarországon, majd Európában és azután szinte mindenhol ismert lett ez a szórakozási forma.

Egy idő után a horrorfilmes rendezők is meglátták benne a lehetőséget. A legismertebb ezek közül talán a Fűrész széria, amit az is ismer, aki nem rajong a horrorfilmek világáért.

A 2017-es Szabadulószoba után nem kellett sokat várni, hogy megérkezzen a következő, angolul ugyan arra a címre keresztelt mozi.

A történet itt is a megszokott szálon halad tovább. Egy kisebb betekintést nyerhetünk a főhőseink életébe, majd pár perc múlva el is kezdődik a fő cselekmény. Ezen a ponton kezd pörgőssé válni a film és ezt tartja is egészen a végéig.

A szobák alapvetően nagyon jó látványvilággal rendelkeznek, ötletesek és izgalmasak. Ilyen téren dicséretet érdemel a film. Minden féle kínzás és gyomorforgató képsor nélkül vonja magára a figyelmet és tartja meg azt.

Az izgalom és rettegés mellett a másik fontos pontja a folyamatos karakterfejlődés. Ahogyan a megoldások által újra élik a régi, már feldolgozott traumákat ők is változnak a szobákkal együtt. Ezt ügyesen közli velünk a film, nem pedig erőszakosan az arcunkba tolja, ami egy plusz pont a műfaj többi zsánerével szemben.

A végén érezhetően több sztorit akartak kerekíteni köré és megválaszolni a nyitva maradt kérdéseket és a karaktereket. Sajnos ezen a ponton elbuktak. Az egyéni történetszálak összekapcsolása még éppen sikerül, de utána sajnos lapos marad a film.

A vége sem nyújt túlzott meglepetést egy bizonyos csavaron kívül, amire azonban tényleg nem számítunk. Elbírt volna több ilyet és akkor egy remek film lehetett volna belőle, de így sem lett nézhetetlen. Sőt, kifejezetten szórakoztató.

Ráadásul a vége arra enged következtetni, hogy érkezik a következő rész. Erre túl sokat nem is kell várnunk. Már folynak a munkálatok és kevesebb, mint egy év múlva 2020 április 17-én a moziban ülve izgulhatjuk végig főhőseink hajmeresztő kalandjait. Több lehetséges alternatíva van a történet folytatására, ezért külön érdekes lesz a második rész.

Ha addig is szeretnél felkészülni a folytatás eseményeire, megnézni egy horrorfilmet, ami mellőzi a gyomorforgatóan véres jelenteket, vagy csak simán izgulni egy kicsit, akkor ez a mozi neked való. Nézd meg Filmek neked ajánlatunkat és juss ki a szobákból te is.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Fotó: Sony Pictures

Filmek Neked!

Végtelen útvesztő

Színes, magyarul beszélő, amerikai, kanadai dráma (2019)

Fűrész: Újra játékban

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2017)

Fűrész 6.

Színes, magyarul beszélő, amerikai-kanadai horror (2008)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)