Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Clint Eastwood, a csempészpapa

  • TV GO
  • 2019. 05. 10., 20:48

A csempész című Eastwood-film olyan, mintha a dédnagyapánk mesélne egy anekdotát: kicsit döcögős, hallottuk már ezerszer, mégis mosolyogva hallgatjuk végig.

Clint ’Most már tényleg visszavonulok’ Eastwood még a kilencvenhez közeledve sem bírja távoltartani magát a vászontól: a 2004-es Millió dolláros bébi óta ígérgeti, hogy színészként visszavonul. A Gran Torinot már konkrétan azzal promózták, hogy ez tényleg a hattyúdal, aztán 2012-ben már újra a vásznon volt Az utolsó csavarban. Eastwood május végén tölti be a 89-et, és a gondolatai továbbra sem a csípőprotézisek, délutáni bóbiskolások és bridzspartik körül forognak, hanem filmet rendez és főszerepet játszik.

A csempész megtörtént eseményeken alapul: Earl egy csípős humorú, magának való öregember, tipikusan az az alak, aki automatikusan botrányba fullaszt bármilyen családi összejövetelt azzal, ha megjelenik. Jó szájbarágósan ki is derül, hogy sosem volt ott a családja számára, nem lehet rá számítani, és majdnem mindenki haragszik rá. Közben a kis kertészbiznisze is csődközelbe kerül, így nyilván rábólint egy gyanús alak gyanús ajánlatára, miszerint juttasson el egy táskát egy helyszínre sok pénzért. Earlnek tetszik a könnyen jött lehetőség, így rendszeresíti a munkát, közben meg azért csak bekukkant a táskába is, és rájön, hogy valójában drogcsempész lett belőle. De hát ugye ki gondolná egy nagydumás öregről, hogy a pekándió és a horgászcucc mellett a csomagtartóban van 300 kiló kokain is? Hamarosan a kartell legeredményesebb csempésze lesz, ezzel együtt pedig a DEA is szaglászni kezd utána.

Nyilván lehetetlenség úgy tekinteni A csempészre, hogy mindenféle előítéletet félrerakunk, és elfelejtjük, hogy egy majdnem 90 éves zseni filmjét nézzük, akinek pont ezért sokkal könnyebben nézzük el, ha mégse túl jó az alkotás. Márpedig A csempészt pont ez menti meg attól, hogy ne szidja mindenki a sárga földig: sok karaktere teljesen alulírt, a cselekmény sokszor logikátlan, sok indokolatlan jelenet van benne,néha egyenesen kínos a humora, és csak úgy ömlik a szereplők szájából a közhelyáradat.

Mindezek ellenére mégis végtelenül szerethető film, mert Clint Eastwood - ha a rendezéssel itt most kicsit mellé is lőtt - Earlként igazi jutalomjátékot szolgáltat. A hibái ellenére egy estére jó kikapcsolódást nyújt, azonban izgalmas krimit, hajszákkal tarkított üldözést senki se várjon, ahogy azt se, hogy Eastwood a 90-hez közeledve rendezze meg élete nagy filmjét. Inkább csak egy átlagos kikapcsolódás, amely biztosan nem rengeti meg alapjaiban az univerzumot, mégis jó látni, hogy Eastwood a kilencedik X-hez közeledve is ekkora kedvvel dolgozik.

Nézd meg a TV GO-n Eastwood "talán utolsó" filmjét, A csempészt!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Képek forrása: © 2018 - Warner Bros. Pictures

Filmek Neked!

A csempész (feliratos)

Színes, feliratos, amerikai misztikus film, krimi-dráma (2018)

Gran Torino

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma (2008)

Az utolsó csavar

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma (2012)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)