Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Egyszer mindenkinek fel kell nőnie

  • TV GO
  • 2019. 05. 13., 11:29

A Peel egy erősen hangulat függő film, viszont, ha egyszer magával ragad, akkor hosszan nem ereszt a fiú és az ő deszkája.

Biztosra vesszük, hogy van a Peel-féle filmeknek saját kategóriájuk, saját névvel meg stílusjegyi azonosítókkal, de őszintén szólva, ha tényleg van is ilyen, akkor arról nem tudunk. Viszont némi elfogultságunk feléjük az egészen bizonyosan van. A Peel ugyanis a maximumra pörgetett felnövéstörténetek közé tartozik.

Nem szimplán egy gyerek transzformációjáról van szó, akinél az egy teljesen természetes és időszerű folyamat, hogy a nap végén érettebb lesz. Hanem egy kész felnőttről, akinek valamelyik túlféltő szülője nem engedte, hogy a megfelelő időben átessen ezen az átalakuláson, gyerekből felelőségtudó fiatallá majd egyenesen felnőtté. Ilyen film volt a nosztalgikus érzéseket kiváltó, de igazából elég pocsék, A buborék srác, vagy a nem is olyan régi és egészen kiváló Brigsby Bear.

És igen, ilyen film a Peel is. Minőségét tekintve inkább a Brigsby Bear felé esik nála a mérce, mintsem A buborék srácra hasonlítana, szerencséjére. Azonban összetettségében mégis inkább ez utóbbira hajaz. Hogy érthető legyen, a Peel nem egy bonyolult film.

Peel (Emile Hirsch) egy átlag srác, akit az apja már fiatal korában elhagyott, de nem csak úgy simán, hanem két idősebb bátyjával együtt. Nem csoda, hogy ezek után édesanyja már a megrögzöttség szintjéig félteni kezdte egyetlen számára megmaradt fiát. Ennek a megrögzött féltésnek köszönhetően szerencsétlen Peel le is élete fiatalkorának nagyobbik részét a külvilágtól teljesen elszeparálva, a szülői ház oltalmában és a házhoz tartozó medencében ázva. Ez, hogy úgy mondjuk nem túl ingergazdag környezet, talán még egy szerzetesnek is egyhangú lenne. Peel azonban nem érzi annak, egészen édesanyja haláláig, mikor azzal szembesül, hogy különösebben sokat nem tud magáról az életről, sőt igazából nem tud semmiről, ami kívül esett a házuk területén.

Ez persze egy sor egészen humoros eseményhez vezet, például, hogy kénytelen kiadni a ház megüresedett és egyébként is használaton kívül lévő szobáit, amiket persze két olyan alak vesz ki, akik szöges ellentétei Peelnek. Ez akár nagyon rosszul is elsülhetne, de inkább ellenkezőleg történik. Peel kiesik addigi komfortzónájából, amiről egyből el is kezdi sejteni, hogy mennyire nem volt az egészséges.

Szóval az események némi első alkalmas alkoholfogyasztás után kulminálnak is a két elvesztett tesó felkeresésében, ami persze további érdekes eseményekhez vezetnek, amiket kár lenne most egyenként leírni, főleg mert akkor minek megnézni a filmet? Amit pedig érdemes megtenni.

Szóval mindenki, aki teheti nézze meg a Peelt a TV GO-n!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Sony Pictures Worldwide Acquisitions

Filmek Neked!

Peel (feliratos)

Színes, feliratos, amerikai dráma (2019)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)