Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

George Lucas hetvenöt éves

  • TV GO
  • 2019. 05. 14., 19:05

A legendás szakember egyebek mellett A Csillagok háborúja univerzumának megálmodója, de jelentős szerepet vállalt kedvenc kalandorunk, Indiana Jones karakterének megfogalmazásában is.

A fiatal Lucas zsenitársaihoz hasonlóan nem szerette az iskolát, és hamar kilázadt a szülői akarat alól. Nem akart a családi vállalkozás örököse lenni, jövőjét a versenypályán képzelte el. Aztán jött egy baleset, és minden megváltozott.

Modesto szülöttje főiskolára ment, ahol pszichológiát és antropológiát hallgatott, főként a mítoszok és mesék foglalkoztatták, majd a filmezés felé fordult.

Foto: Europress / Brenda Chase - Getty images

Lucas 1973-ban dobta ki az első hatos a kockán: az Amerikai graffiti című filmjével annyi pénzt és elismerést gyűjtött be, amiből meg tudta alapítani a Lucasfilmet.

via GIPHY

A Csillagok háborújának rajongói bizonyára tudják, hogy a nagy stúdiókat nem igazán érdekelte a koncepció, de a 20th Century Fox végül bevállalta a kockázatot. A többi már történelem. Lucas 2012-ben négymilliárd dollárért eladta produkciós cégét a Disney Stúdiónak. 2014-ben lett az új Star Wars trilógia kreatív tanácsadója.

via GIPHY

Hosszú életútja során barátságba került Steven Spielberggel is, és anyagi segítségével elkészítették Az elveszett frigyláda fosztogatóit. Indiana Jones kalandjaiból összesen négy filmet gyártottak, az elsőt 1981-ben, a legutóbbit 2008-ban mutatták be.

És ami a jövőt illeti:

2020-ban nyitja meg kapuit Los Angelesben a filmes látvány evolúciójának történetét feldolgozó Lucas Museum of Narrative Art. A "mesélő múzeumban" a filmrendező festmény-, illusztráció- és digitális művészeti gyűjteményét láthatja majd a közönség.

Kattints ide! Nézz Star Wars-filmeket a TV GO-n!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Foto: Europress / David Livingston - Getty images

Filmek Neked!

Star Wars: Baljós árnyak

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi kalandfilm (1999)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)