Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az örök mellékszereplők – J. K. Simmons

  • TV GO
  • 2019. 05. 14., 16:32
  • Örök mellékszereplők

Egy Oscar-díjas színész esetében akár ellentmondásosan is hangozhat a „jobb sorsra érdemes” jelző. J. K. Simmonsra azonban nyugodt szívvel aggathatjuk rá, 2014-ig ugyanis legfeljebb csatornafedő-arcú FBI-ügynököt, halálhírt közlő orvost és egyéb újrahasznosítható biodíszletet alakíthatott. Karrierje csúcsát pedig Peter Parker főnökének megformálása jelentette.

De aztán jött a zenekarvezető, aki verbálisan tengerészcsomót kötött a pontatlan dobosok kiszaggatott beleire, majd saját lábszárcsontjukkal verte agyon őket. Jonathan Kimble Simmons pedig a Whiplash-ben nyújtott alakításáért végre megkapta a neki járó elismerést. Mindenesetre ezt követően is megmaradt klasszikus mellékszereplőnek, dacára annak, hogy már az arcán meghúzódó lövészárkok is képesek lejátszani a vászonról befutott kollégái jelentős hányadát. Ennek ellenére nem mindig kapott a kvalitásainak megfelelő munkákat, hogy csak egy példát említsünk: jó ideig M&M’s-reklámokban szinkronizálta a sárga cukorkát. (Röviddel azután, hogy John Goodmannek már kezdett derogálni ez a meló.) Beszédhangja mindenesetre egy Sinkó László – Kristóf Tibor szinkron-megagodzillának is becsületére vált volna.

A filmiparba a 80-as évek második felében került be, feltűnt többek között a Halálos terápiában, A sakálban, az Árvák hercegében, A mexikóiban, a Sam Raimi-féle Pókember-trilógiában, az Égető bizonyítékban és egy rakás tévésorozatban. Közben Broadway-darabokban is játszott, ő volt a Pán Péter Hook kapitányának egyik legnépszerűbb megszemélyesítője. A Whiplash castingján nem véletlenül esett rá a választás, Simmons ugyanis képzett komponista, zenei tanulmányai során németül is megtanult. Nem mellesleg klasszikus hollywoodi munkaalkoholista, idén csak idén öt filmben láthatjuk viszont. Feleségével, Michelle Schumacherrel az Oz című sorozat forgatásán ismerkedett össze, a házasságból két lányuk született.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Örök mellékszereplők

Filmek Neked!

Whiplash

Színes, magyarul beszélő, amerikai dráma (2014)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)