Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Zene a TV GO-n: Beszélgetés Somló Tamással

  • TV GO
  • 2016. 07. 21., 14:57

Nehéz beletörődni abba, hogy sorra hagyják itt a földi pályát, s lépnek át valami fenségesebbe a legnagyobbak. Július 18-án Somló Tamás, az LGT énekese, basszusgitárosa, szaxofonosa hagyta itt zenésztársait, s a publikumot, írásunkkal és egy 2004-es zenés beszélgetéssel most rá emlékezünk.

Ha csak a legismertebb számait szeretnénk felsorolni, biztos, hogy mindenkinek az Álomarcú lány, az Ülök a járdán, a Valamit mindig valamiért, a Boogie a zongorán, Gondolsz-e rám című számok jutnának eszünkbe, de a Patika című tévés sorozathoz készült dalait is sokan fel-felemlegetnénk.

Somló Iván Tamás 1947. november 14-én, Budapesten született. Tanulmányait a Práter utcai általános iskolában kezdte, annak zenei tagozatán hegedű, később szaxofonozni tanult, ezeken kívül még legalább egy tucatnyi hangszeren játszott, mégis a szaxofon volt az igazi szerelem. Amellett, hogy szeretett zenélni, nagyon jó humorral rendelkezett: a Royal Orfeum vezetőjének hatására beiratkozott az Állami Artistaképzőbe, cirkuszi zenebohóc lett.

Profi zenei pályáját az Atlas együttesben kezdte, de már akkor a még amatőr Omegának is a tagja volt, összesen három évet töltött Kóbor Jánosékkal. 1969-től a Kex együttessel is zenélt, 1972-től pedig a Non-Stop zenekar frontembereként lépett színpadra. Somlót mindenki az LGT zenészeként ismerte, 1973-ban lépett a távozó Frenreisz Károly helyére a Locomotiv GT-ben.

Összesen hat (szóló)albuma jelent meg 1992 és 2007 között. 2004-ben Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. A zenésszel az eltelt évekről, az Őt ért sikerekről, kudarcokról és egyáltalán a zenéről készült beszélgetést láthatunk a TV GO-n a tőle megszokott őszinteséggel – és persze sok zenével.

A beszélgetés július 24. éjfélig ingyenesen megtekinthető a TV GO-n!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Beszélgetés Somló Tamással

Zenés beszélgetés (2004)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)