Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A zéró elmélet: 0=100

  • TV GO
  • 2016. 07. 26., 17:30

"Valaki mondja meg miért szép az élet..."

A Dr. Parnassus és a képzelet birodalma után egy újabb Terry Gilliam (Jupiter felemelkedése, Grimm) filmet ajánlunk, amiben 105 percen keresztül úszkálhatunk az élet értelmét kutató kérdésekben. Mi az emberi lét értelme? Erre keresi a választ egy teljhatalmú cég Vezérigazgatója (Matt Damon), akinek élmunkása, a súlyos mentális gondokkal küzdő Qohen Leth (Christoph Waltz) már majdnem bebizonyította, hogy semmi.

A zavart elméjű férfi egy templomban él, ami már önmagában eléggé ijesztő, nemkülönben az a feszület, amin Jézus fejének helyére egy kamerát szereltek; a cég ezen keresztül figyeli a „humandroid’ életének minden mozdulatát.

Illusztráció: tumblr.com

És ez csak egy a számtalan felkavaró és nehezen emészthető elemből, hiszen az egész film egy nyomasztó, már-már fojtogatóan giccses világban játszódik, ahol a virtuális valóság és a digitális kütyük iránti szenvedély olyan fokra hág, hogy az emberek önként és dalolva mondanak le az analóg élet lehetőségéről. Remekül átjön, ahogyan a tarka figurák egyszerűen belemenekülnek a kékfényű monitorok ingergazdag világába, nehogy akár csak egy pillanatra is szembesülniük kelljen halandóságukkal.

A dráma során Qohen személyisége dinamikusan fejlődik. Az élet értelmének kutatása olyannyira megviseli, hogy az elméjében örvénylő mély frusztráció egyszerűen felemészti egykor még érző szívét. A folyamat a gyönyörű Bainsley (Mélanie Thierry) és a Vezetőség fia, Bob (Lucas Hedges) érkezésével visszafordíthatatlanná válik, és Qohen életében komoly változások állnak be.

Illusztráció: collider.com

A zéró elmélet egy igen súlyos film, ami állandó figyelmet követel. A már említett vizuális túlterhelésen túl, a zavarodott szereplők, a magából kifordult világ és az egész káoszt felkavaró filozófiai hátszél néhol már túl soknak tűnhet. A valóság és a virtuális valóság keveredése olyan méreteket ölt, hogy néha lehetetlen megkülönböztetni, hogy mi hamis, és mi igaz. Megéri magunkat kitenni ennek az őrült világnak? Igen, mert a központi kérdésre nem egyszer kapunk különböző válaszokat!

A zéró elmélet remek választás mindazoknak, akik egy-egy vetítés után akár napokon át jó szívvel elmélkednek egy megnézett film témáján.

Fejtsd meg az élet értelmét a TV GO társaságában!

A TV GO AJÁNLJA:
- Doktor Parnassus és a képzelet birodalma
- A szoba (feliratos)
- Ifjúság
- A dán lány

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció: fanart.tv, tumblr.com, collider.com

Filmek Neked!

A zéró elmélet

Színes, feliratos, angol-román-amerikai sci-fi (2013)

A szoba (feliratos)

Színes, feliratos, ír-kanadai filmdráma (2015)

Ifjúság

Színes, magyarul beszélő, olasz-svájci-angol-francia filmdráma (2015)

A dán lány

Színes, magyarul beszélő életrajzi dráma (2015)