Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nyugtassa meg magát természetfilmekkel!

Nyugtassa magát természetfilmekkel!

  • Lavicska Zsuzsanna
  • 2014. 05. 27., 11:59

Magyar faluban felejtett magányos gólya, a fiókája életben maradásáért küzdő pingvinpár, a jégtáblákon járni tanuló jegesmedvebocs. A jó természetfilm látványos, ismeretterjesztő, és van hőse, akiért izgulhatunk. A Pingvinkirály című kalandfilm TV GO- premierje alkalmából összegyűjtöttünk öt lenyűgöző és megnyugtató természetfilmet.

1. A mi gólyánk (2000)

Gyarmathy Lívia dokumentumfilmjében egy olyan gólya történetét meséli el, akit a többiek őrként hátrahagynak egy kis magyar faluban, ezért ott kell egyedül átvészelnie a telet. Az eleinte félénk állat a körülmények hatására egyre közelebb merészkedik az emberekhez, és lassan beilleszkedik a háziállatok világába is. Tavasszal aztán megérkezik a párja, akivel a falubeliek megelégedésére családot alapít.

2. Vándormadarak (2001)

Elképesztő technikai munkát igényelt, hogy a költöző madarak életét bemutató film készítői szinte együtt szálljanak az állatokkal, és így egészen közelről legyenek képesek megmutatni a repülés szabadságát. A kitartóan és sebesen szárnyaló vadludak, darumadarak, pelikánok és gólyák mögött érintetlen természeti tájak, nagyvárosok és hidak sorjáznak a háttérben.

3. Pingvinek vándorlása (2005)

Több mint egy évig követte a stáb az Antarktisz jégsivatagában menetelő császárpingvineket, akik a vándorlás során folyamatosan az életükért küzdenek. Csodálatos nagytotál felvételeken láthatjuk a hatalmas fehérségben kitartóan totyogó kis fekete pöttyöket, a tojás védelméről közösen gondoskodó pingvinpárokat, és egészen közelről gyönyörködhetünk a pihés fiókákban, valamint az állatok csőrére fagyó vízcseppekben.

4. A Föld (2007)

A Bolygónk, a Föld című BBC-sorozatból kinőtt lenyűgöző természetfilm nem szájbarágósan, hanem a kihalás veszélyébe került állatok személyes történetein keresztül mutatja be a környezetszennyezés következményeit. Az éhségtől legyengült, jégtáblát nem találó jegesmedve, és a kiszáradás határán menetelő elefántok mellett azért a film alapvetően az életet, és a természet sokszínűségét ünnepli. Érdemes megvárni a stáblista alatt futó felvételeket, amelyeken az operatőrök megpróbáltatásai láthatók.

5. Vad Magyarország - A vizek birodalma (2011)

A Vad Magyarország – A vizek birodalma egy végig izgalmas természetfilm az ország állatvilágáról, szürke marhákkal, hóban hempergőző vidrákkal, bőgő szarvasokkal és egyedülálló tiszavirágzással. A mesélő ugyan néha feleslegesen magyaráz olyan pillanatokat is, amelyek a képek alapján is tökéletesen érthetők, de a Vad Magyarország így is egy nagyszerű természetfilm.

Filmek Neked!

Pingvinkirály

Színes, magyarul beszélő, angol családi kalandfilm (2012)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)