Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Nyugtassa meg magát természetfilmekkel!

Nyugtassa magát természetfilmekkel!

  • Lavicska Zsuzsanna
  • 2014. 05. 27., 11:59

Magyar faluban felejtett magányos gólya, a fiókája életben maradásáért küzdő pingvinpár, a jégtáblákon járni tanuló jegesmedvebocs. A jó természetfilm látványos, ismeretterjesztő, és van hőse, akiért izgulhatunk. A Pingvinkirály című kalandfilm TV GO- premierje alkalmából összegyűjtöttünk öt lenyűgöző és megnyugtató természetfilmet.

1. A mi gólyánk (2000)

Gyarmathy Lívia dokumentumfilmjében egy olyan gólya történetét meséli el, akit a többiek őrként hátrahagynak egy kis magyar faluban, ezért ott kell egyedül átvészelnie a telet. Az eleinte félénk állat a körülmények hatására egyre közelebb merészkedik az emberekhez, és lassan beilleszkedik a háziállatok világába is. Tavasszal aztán megérkezik a párja, akivel a falubeliek megelégedésére családot alapít.

2. Vándormadarak (2001)

Elképesztő technikai munkát igényelt, hogy a költöző madarak életét bemutató film készítői szinte együtt szálljanak az állatokkal, és így egészen közelről legyenek képesek megmutatni a repülés szabadságát. A kitartóan és sebesen szárnyaló vadludak, darumadarak, pelikánok és gólyák mögött érintetlen természeti tájak, nagyvárosok és hidak sorjáznak a háttérben.

3. Pingvinek vándorlása (2005)

Több mint egy évig követte a stáb az Antarktisz jégsivatagában menetelő császárpingvineket, akik a vándorlás során folyamatosan az életükért küzdenek. Csodálatos nagytotál felvételeken láthatjuk a hatalmas fehérségben kitartóan totyogó kis fekete pöttyöket, a tojás védelméről közösen gondoskodó pingvinpárokat, és egészen közelről gyönyörködhetünk a pihés fiókákban, valamint az állatok csőrére fagyó vízcseppekben.

4. A Föld (2007)

A Bolygónk, a Föld című BBC-sorozatból kinőtt lenyűgöző természetfilm nem szájbarágósan, hanem a kihalás veszélyébe került állatok személyes történetein keresztül mutatja be a környezetszennyezés következményeit. Az éhségtől legyengült, jégtáblát nem találó jegesmedve, és a kiszáradás határán menetelő elefántok mellett azért a film alapvetően az életet, és a természet sokszínűségét ünnepli. Érdemes megvárni a stáblista alatt futó felvételeket, amelyeken az operatőrök megpróbáltatásai láthatók.

5. Vad Magyarország - A vizek birodalma (2011)

A Vad Magyarország – A vizek birodalma egy végig izgalmas természetfilm az ország állatvilágáról, szürke marhákkal, hóban hempergőző vidrákkal, bőgő szarvasokkal és egyedülálló tiszavirágzással. A mesélő ugyan néha feleslegesen magyaráz olyan pillanatokat is, amelyek a képek alapján is tökéletesen érthetők, de a Vad Magyarország így is egy nagyszerű természetfilm.

Filmek Neked!

Pingvinkirály

Színes, magyarul beszélő, angol családi kalandfilm (2012)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Halloween (´18)

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2018)