Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Szárnyalás a Föld magja felé – Rocketman

  • TV GO
  • 2019. 06. 05., 18:49

Milyen lett volna a Bohemian Rhapsody, ha a politikailag korrekt Disney-s manírokat nullára redukálják, pontosabban kendőzetlen őszinteséggel helyettesítik azokat? A Rocketmanből kiderül, ugyanis Elton John biográfiája még a musicales elemekkel együtt is jóval hitelesebbre és átélhetőbbre sikeredett.

A függőségek tucatjaival küzdő pop-rocksztár nemhogy nem ismeretlen jelenség, de egyenesen általános. Olyannyira, hogy józan életű, rehabot hírből sem ismerő ellentétjét gondolhatnánk földönkívüli entitásnak. No, de mi húzódhat meg a mániákus önpusztítás hátterében azon kívül, hogy az illető képtelen feldolgozni az őt körülvevő felhajtást? A Rocketman olyannyira mélyrehatóan vesézi ki a témát, mint korábban még egyetlen zenés alkotás sem. Közben pedig annak ellenére is húsbavágóan őszinte, hogy az énekes-táncos betétek rendszeresen fantáziavilág-jelleget öltenek. A mozi már az első negyedórában sejtetni engedi, mi az, ami hajszál híján végzetes törést okoz majd a felnőtt világsztár életében: adott egy Reginald Dwight nevezetű hiperszenzitív fiúcska, aki halmozottan konzervatív angol családban látja meg a napvilágot az 1940-es évek végén. Reginald anyja egy számító, rideg némber, apja pedig egy még ridegebb, fegyelemmániás repülőtiszt – rosszabb családi környezet pedig aligha adódhat egy zene iránt megszállott, tíz centivel a föld fölött lebegő srácnak, aki idejekorán érdeklődést tanúsít a női divatmagazinok iránt.

Reginald pedig – akit immár Elton Johnként ismer meg a világ – minél magasabban szárnyal (illetve minél több pótszerrel próbálja kompenzálni fájdalmát), lelkileg egyre mélyebb poklokat él át, és három gázpedált nyom tövig a 90 fokos lejtőn. Dexter Fletcher filmje azonban több mint szimpla dráma, melyben a végén minden jóra fordul (spoilerről ez esetben ugyebár nem beszélhetünk): egy monumentális, néhol a giccs határait - még ízlésesen - súroló realista mese, melyből megannyi Elton John-szerzemény eredete világossá válik. A Rocketman tehát komplex alkotás, a rendező arányérzékét azonban nem lehet maradéktalanul méltatni: a musicalbetéket sikerült kissé túladagolnia, ami sajnos a drámai szál (és a műfaj esküdt ellenségei számára az élvezhetőség) rovására megy. Ennél komolyabb kritikát azonban nem tudnánk megfogalmazni a filmmel kapcsolatban. Az pedig külön dicséretes, hogy a Bohemian Rhapsody alkotóival ellentétben Fletcher nem félt a (nyárs)polgárpukkasztó jelenetektől, és mit sem törődött vele, hogy egyes homofóbok kiégett retinával távoznak a moziteremből. (Illetve, hogy az orosz mozikban öt perccel rövidebb lesz a játékidő.) Hogy a Rocketman klasszikus lesz-e a maga műfajában, azt nem tudhatjuk, az viszont biztosra vehető, hogy nem az alkotóin fog múlni a dolog.

Illusztráció: Paramount

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Minyonok

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2015)

Csillag születik

Színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, filmdráma (2018)

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)