Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Trónok harcától az időutazásig - Szerelmünk napjai

  • TV GO
  • 2019. 06. 06., 11:38

Mit kapsz, ha keresztezed az Idétlen időkig című klaszikus alapgondolatát a legközépszerűbb romantikus tinidrámával?

Magasról teszel a történetre, főleg annak koherenciájára? Az időparadoxonokról meg ne is beszéljünk. Mindössze szép, szimpatikus és híres embereket akarsz látni, ahogy megküzdenek egymásért a szerelem mezején, legyen az akármilyen bután kivitelezve? Hát akkor ne is keress tovább esti filmet magadnak, mert a Szerelmünk napjait kifejezetten neked találták ki!

Itt a link, nem is pocsékoljuk a tovább az időtöket.

Nem viccelünk, ha tényleg csak egy butácska szerelmesfilmet keresel, akkor simán jól jársz Andrew Bowler időutazós alaptematikájúnak álcázott, de valójában egyszerű romantikus vígjátékával.

Az átlagosnál hárommal okosabb, de ezért az átlagosnál jóval kockább srác (Asa Butterfield) szeretné megjavítani kapcsolatát a nála jóval szabadabb szellemű és menőbb barátnőjével (Sophie Turner), és ehhez az általa feltalált időgépet se rest használni.

Ez egy halom kínos és vicces szituációhoz vezet, amit néhol egy kevés dráma fűszerez meg, hogy érezzük: súlya van a szív dolgának, de természetesen csak pár másodpercig, mert érkezik a legjobb barát (Skyler Gisondo), hogy feloldja a jelenetek feszültségének nagy részét egy kis frissen szedett gyeppel a farzsebéből. A történet végére pedig, ahogy az lenni szokott, tisztán láthatjuk mennyit is fejlődött a főszereplő, de a legjobb barát is fejlődik, a barátnő meg nem fejlődik, de neki egyébként sincs személyisége, szóval úgy nehézen is lehetne.

Rhodes Entertainment

De bontsuk ki, hogy mivel is van dolgunk. Az egykor nagyobb reményekkel kecsegető Asa Butterfield által játszott Stillman egy fizikuszseni, akinek három jellemző tulajdonsága van. Először is annyira vágja a fizikát, hogy simán épít hangszórókból egy időgépet, amihez még egy app-ot is fejleszt, mert ugye, aki a fizikát érti, az tuti tud programozni is, hiszen mind a kettő matek, nem? NEM?! Másodjára annyira szerelmes Debbie-be, hogy minden mást az életében ennek rendel alá. Harmadjára pedig: Stillman egy nagyon kellemetlen és gyerekes figura, aki hol a barátnője meleg haverjára féltékeny, hogy bunkózik azokkal, akik nem értik a kedvenc filmjét. Még szerencse, hogy a film nem is hagyja egyedül a képernyőn, mert abban aztán sok köszönet nem lenne, hanem amikor csak tudja mellé csapja Evant a legjobb barátot, akinél klisésebb szárnysegédet és humorforrást nem is lehetne kitalálni. Meglepő, de ez utóbbi egyáltalán nem válik problémává, mert Gisondo kisujjból hozza a kötelezőt, ráadásul érezhető, hogy minden igyekezetével azon van, hogy szerethetővé tegye karakterét.

Beszélnünk kell Debbie-ről. A frissen véget ért Trónok harcában megismert Sophie Turner a Sötét Főnix előtt még beugrott, hogy eljátssza a Szerelmünk napjai tipikus pixie dream girle-jének szerepét, ami minden tekintetből testhezálló feladat. Truner egyelőre tényleg áraszt magából némi „menő csajosságot” - legyen bármilyen borzalmas is ez a kifejezés -, és szerény színészi képességei tökéletesen elegendők, hogy a papírvékonyságú Debbie-t gond nélkül, és magához képest is hitelesen formálja meg. Nem mintha mást vártunk volna attól, aki nyolc évadnyi Trónok harcához annyit tett hozzá, hogy a kezdeti nyafka semmittevésből az utolsó két évadra átváltott a keménycsajos nézéssel megtámogatott semmittevésre.

Rhodes Entertainment

Visszakanyarodva kicsit a történetre, nehéz érdemben kiegészíteni az elhangzottakat. A fizikuszseni Stillman nem bírja elviselni, hogy dobta az általa már kicsit betegesen idealizált barátnője, akiért képes több tucat alkalommal is visszautazni a múltba. Ezzel egyébként meg is fosztja szegény lányt minden önálló döntési lehetőségétől, mivel a legapróbb dolgot is tökéletessé alakítja köztük. Ez persze végül egy mérsékelten drámai fordulathoz vezet, de csak azért, mert lennie kell egy konfliktusnak a film végén. Azért a mardosó bánat nem fog könnyeket csalni senki arcára, mivel a készítők nagyon könnyedre fogták még a drámát is a Szerelmünk napjaiban.

Amit még ennél és a karaktereknél is kevésbé írtak meg, az az időutazás és annak paradoxonjai. Nem vártunk egy doktori disszertáció szintű kifejtést, de még egy óvodásnak is igen világosan ki fog jönni, hogy milyen hibákat vétett Andrew Bowler, kifejezetten a film legvégén.

Mindezek úgy hangozhatnak, mintha kifejezetten utáltuk volna a Szerelmünk napjait. Ez nem igaz, nem egy tökéletes alkotás az igaz, sőt. Azonban egy délutánt nagyon jól ki lehet vele tölteni, ennél többet azonban még véletlenül se várjunk tőle.

A Szerelmünk napjai elérhető a TV GO-n!

Utóirat: A film nézése közben, feltehetően Sophie Turner miatt végig csak arra tudtunk gondolni, hogy erre az időutazó technikára mekkora szüksége lenne a Trónok harcáért felelős D&D-párosnak (Benioff és Weiss), hátha így sikerült volna egy értékelhető utolsó évadott összedobni. ¯\_(ツ)_/¯

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Rhodes Entertainment

Filmek Neked!

Szerelmünk napjai

Színes, magyarul beszélő, amerikai dráma (2018)

Minyonok

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2015)

Pókember - Irány a Pókverzum

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)