Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Égzengés helyett erőtlen fuvallat

  • TV GO
  • 2019. 06. 08., 12:00

Hiába csábos Anne Hathaway, macsóskodik félmeztelenül Matthew McConaughey és remekel nyúlfarknyi szerepében Jason Clarke, a Vihar előtt nagyon nagyot akart mondani, aztán csak zagyvaság lett belőle.

A Vihar előttről irtó nehéz úgy beszélni, hogy semmilyen poént ne lőjjünk le, pedig szinte az egész film varázsa és legnagyobb hibája is ebben gyökerezik. A Locke-ot és a Tabut is jegyző Steven Knight valami nagyon formabontó műfajösszeházasítást akart óriási csavarral, csak aztán túlhúzta azt, és bele is tört a bicskája.

Baker Dill éli a háborús veteránok klisékkel teletűzdelt életét: vedel, tipródik és két bevételi forrása van: gazdag turistákat visz ki jó pénzért a vízre halat fogni, és egy unatkozó háziasszony ágyát melegíti némi zsebpénzért cserébe. Aztán kiderül, hogy van egy hal, amelynek a megszállottja, amelyet muszáj kifognia, de sosem sikerül. Még mielőtt lázasan kezdjük kutatni Hemingway nevét a stáblistán, inkább ne tegyük, a halas sztorit ugyanis mellékvágányra rakja Baker exneje, aki már érkezésével felkavarja a férfi fásult életét, hát még azzal, mikor megkéri Bakert, hogy 10 millió dollárért horgászbalesetnek álcázva tüntesse el az agresszív férjét, aki nem csak őt veri, de Baker fiát is.

A Vihar előtt első blikkre drámának tűnik, majd meggyőz arról, hogy inkább thriller némi noiros beütéssel, a film legnagyobb csavarja pedig épp a műfaji besorolásban rejlik, mert végül olyan irányba fut ki a történet, amely eszünkbe se jutna. Ekkor értelmet kéne, hogy nyerjen az addig tapasztalt rengeteg furcsaság: az addig indokolatlannak tűnő kameraállások és a színészi játék. Az utóbbit csak remélni tudjuk, hogy rendezői utasítás volt, ugyanis Anne Hathawayt sosem láttuk még ennyire ripacsnak, Matthew McConaughey is próbálkozik ugyan, de mintha nem lett vona igazán szabadjára engedve. A film üde színfoltja éppen Jason Clarke, aki viszont kifejezetten szórakoztatóan hozza a nőverő seggfejet, kár, hogy keveset szerepel.

Amire viszont a csavar kiderül, és iszonyatos gyomrost kellene, hogy adjon, addigra a néző túlságosan belefárad abba, hogy minden furcsa, és nem passzolnak a dolgok, a felismerés pillanata pedig már nem tud olyan erővel ütni, hogy minden a helyére kerüljön, épp ellenkezőleg. Knight alárendelte az egész filmet a csavarnak, ez pedig hibás döntésnek bizonyult, a végeredmény ugyanis egy erőtlen katyvasz lett, amelyet ráadásul giccses hollywoodi lezárással koronázott meg.

Anne Hathaway és Matthew McConaughey egyaránt karrierjük leggyengébb nyitását könyvelhették el a filmmel, emiatt pedig látványos vita alakult ki köztük, és a filmet forgalmazó Aviron Pictures közt. A két színész egyértelműen a céget hibáztatja a bukásért, szerintük nem megfelelően promózták a filmet, ezért nem lett sikeres. Innen üzenjük a két színésznek, hogy nem ezen múlt a film sorsa, de szerencsére nem is rajtuk, sokkal inkább az elbaltázott rendezésen.

A Vihar előtt elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Képek forrása: 2017 - IM Global

Filmek Neked!

Vihar előtt

Színes, magyarul beszélő, amerikai dráma (2018)

Minyonok

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2015)

Énekelj!

Színes, magyarul beszélő, amerikai animáció (2016)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)