Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Filmzenék magyarul és azok filmjei

  • TV GO
  • 2019. 06. 07., 16:55
  • Vígjáték

Kellemes szombat este volt egészen addig, amíg a házibuli Janija mámoros tekintettel a számítógép elé nem vetette magát azzal a szándékkal, hogy akkor mostantól ő lesz a dj.

Az a fajta kéjes vigyor ült az arcán, ami bárkién megfogan, ha valami édes, de bűnös dologra készül, és itt most pont ez történt: szégyellnivaló híján feltette a Filmslágerek magyarul című válogatást. A résztvevők hirtelen nem értették mi történik, én pedig csak görcsbe rándult arcizommal szégyenkeztem, amikor felcsendült a You can leave your hat on című sláger magyar feldolgozása: „Csak a fülbevalót”. Kitört a pusztulat: sakál röhögésben öltött hangot a házibulizók lélek halála, cisszentek a dobozok.

via GIPHY

A Filmslágerek magyarul gyűjtemények azzal a misszióval kerültek a polcokra, hogy a legmenőbb filmek még tutibb betétdalait immár az angolból kevésbé jó magyarok is megérthessék. Ne feledjük, hogy az első kazetta 1991-ben jelent meg: akkoriban még annyian se beszéltünk angolul, mint ma.

via GIPHY

Zámbó Jimmy – Nagy út vár rám
Ki ne ismerné a két Oscar-díjjal kitüntetett Ghost című romantikus drámát, amiben a szellemmé lett Patrick Swayze a médiumot alakító Whoopi Goldberg segítségével lépett kapcsolatba gyászoló szerelmével (Demi Moore)?! A film betétdalát a Righteous Brothers Unchained melody című klasszikusa szolgáltatta, ez kísérte a történelem legerotikusabb fazekas foglalkozását, és szintén ezt reptették Zámbó Jimmy ajkáról a magyar közönség fülébe:
"Ó my love, my darling! A kedvemért ne sírj, a könny nem segít."

via GIPHY

A Micsoda nő egy tök jó romantikus vígjáték, ami Julia Roberts második Oscar-jelölését hozta. Az 1990-es filmből kapásból két dalt is fel tudunk idézni: a Roy Orbison komponálta Oh, Pretty Woman és a Roxette It Must Have Been Love nem csak eredetiben, de Zámbó Jimmy és Szulák Andrea torkából is maradandó dallamtapadást okoz., Zárójeles megjegyzés: szerintem a svéd formáció felvétele simán fent van a TOP 10 leghitelesebb romantikus dal listáján.

via GIPHY

Edda – Vadnak születtem
Ha van elnyűhetetlen világsláger, aminek nem lett volna szabad magyarosítva megjelennie… – jó, nagyon sok van ilyen, így például a Born To Be Wild. A Steppenwolf 1968-as felvételét őrült mennyiségű filmben és reklámban használták fel, és bizony ott van a magyar filmes kazettán is az Edda tolmácsolásában. Hozzá kell tennem, hogy a "Csak a fülbevalót" mellett a Vadnak születtem inkább csak illúzióromboló. És, ha már itt tartunk, akkor az alábbi filmekben is igazán kicserélhetnék az eredetit magyarra:

Paddington, Kicsi kocsi - tele a tank, valamint a Miami Vice, az Egy rém rendes család, a Sírhant művek... hosszú a lista.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció: pxhere

Kategóriák: Vígjáték

Filmek Neked!

Micsoda nő

Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték (1990)

Paddington

Színes, magyarul beszélő, angol-francia-kanadai családi vígjáték (2014)

Kicsi kocsi - Tele a tank

Színes, szinkronizált, amerikai családi kalandfilm (2005)

Johnny English újra lecsap

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akció-vígjáték (2018)