Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A megrepedt történet

  • TV GO
  • 2019. 06. 11., 12:46

Egy érzelmekkel teli szuperhős-horror-thriller történet őrült köntösbe bújtatva.

M. Night Shyamalan filmjeit tekintve érdekes lista tárul elénk, ha kicsit jobban beleássuk magunkat. Azonban a gyengén sikerült Az utolsó léghajlító vagy a Föld után helyett inkább a szuperhős történetek újragondolásáért érdemel hatalmas figyelmet. Nem lehet elvenni tőle ugyanis, hogy a Sebezhetetlen és a Széttörve filmek elképesztően jól sikerült alkotások. Olyan oldalról közelítik meg a szuperhősök világát, ahonnan még senkinek sem sikerült vagy nem merte.

Az Üveg a már fentebb megnevezett két film folytatásaként készült el. Megjelenik benne a többszörös tudathasadásban szenvedő Kevin akit James McAvoy alakít, a pozitív eszméket követő David azaz Bruce Willis és a hatalmas titkok őrzője, Samuel L. Jackson, Elijah szerepében.

A történet onnan folytatódik, ahol a Széttörve befejeződött. David a horda után ered, hogy megtalálja és elkapja a főellenségét. Az egyik alkalommal mikor sikerül a nyomára akadnia váratlan dolog történik. Egy nő jelenik meg és mindkettőjüket bezárja egy intézetbe, hogy meggyőzze őket arról, hogy valójában nem is szuperhősök.
A megannyi csavar mellett elképesztő rendezői bravúrok tűnnek fel a filmben, még ha olykor észrevétlenül is. Néhol ugyan kicsit túlmegy a rendező az ízléses határon és jobban szabadjára engedi a fantáziáját, mint azt az előző filmekben tette, véleményem szerint méltó lezárást kapunk a trilógia végére.

Nagy pirospontot érdemel a karakterek drámáinak mesteri ábrázolása. Együtt tudunk érezni a szereplőkkel, még ha nem is értjük a kegyetlenségüket, szépen fokozatosan el tudjuk fogadni miért tették. Az egész mozin keresztül jelen van ez az ambivalens aura, ami még érdekesebbé teszi számunkra az élményt.

A sok pozitív rész ellenére sajnos bizonyos pontokon el is tud bukni a film. Jelen esetben már kész karaktereket kapunk, akikhez bár közelebb tudunk kerülni mégsem tudnak jobban kibontakozni. Emiatt érezhetjük néhol úgy, hogy unalmassá és vontatottá válik a mozi. Az első órában szinte csak a bezártságra való reflektálásokat követhetjük végig karakterről karakterre és szinte semmi nem történik. Miután kezd beindulni a végjáték felé haladó lépcső egyre izgalmasabbak lesznek a képkockák. Amikoris megérkezünk az intézet elé.

Az utolsó jelentek úgy zárják le a 3 filmet, hogy nyugodtan állhatunk fel a fotelból. Véget ért a trilógia. Nincsen hatalmas nagy csatajelent. Inkább a drámai részére fókuszál a mozi és ezt nagyon jól is teszi. Kicsit sem hiányzik a vérre menő küzdelem. Nem ez a jellemző rájuk.

Attól függetlenül, hogy nem hiányzik, érződik rajta a kis költségvetés. Ügyesen fedték el a látványvilág szinte teljes hiányát a drámai tetőpontokkal, mégis feltűnik. Azonban ezt nem mondanám hibának, csupán egy eszköz, amitől jobb lehetett volna.

Mert az Üveg egy jó film. Nem olyan jó, mint a Sebezhető, sőt még a Széttörve szintjét sem éri el, de nem is várhatjuk el tőle ezt. Kész karaktereket kapunk a vászonra, akiknek szinte már mindent tudunk az előéletéről. Számítani lehetett rá, hogy nem lesz akkora izgalmakban részünk, mint az előző két esetben.

Ettől eltekintve egy elragadó drámát kapunk, néhol megfűszerezve egy kis horrorral. Azt hiszem ez Shyamalan célja és ez megy neki a legjobban.

Ha te is le szeretnéd zárni a trilógiát, vagy csak belevetnéd magad Shyamalan érdekes világába, nézd meg Filmek neked ajánlatunkat.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Fotó: Universal Pictures

Filmek Neked!

Üveg

Színes, magyarul beszélő amerikai sci-fi thriller (2019)

A sebezhetetlen

Színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller (2000)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)