Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Magyar Vándor: Egy korokon átívelő kalandozás története

  • TV GO
  • 2016. 08. 20., 10:24

Herendi Gábor 2004-es mozija óriási sikert aratott, mégis a legtöbben éles kritikákkal illetik.

Ha valakitől megkérdezem, hogy mi a top 3 kedvenc magyar filmje, szinte majdnem biztos, hogy a Valami Amerika és az Üvegtigris után a Magyar vándor is odafér a dobogóra. Ennek miértje számomra sem egyértelmű. Van, aki szerint vicces, mások a történetet méltatják, azonban érdemes megvizsgálni a kritikus hangok véleményét is. Nem egy esetben kifogásolják az előbb dicsért humoros körítést, a történet rendezetlenségét és a zárójelenet kétes jelentését. Hogy melyik tábor érvei az erősebbek, azt a nézőre bízzuk!

Mivel semleges véleményekkel nem nagyon találkozni, most próbáljuk meg előítéletektől mentesen megvizsgálni a Magyar vándor erősségeit és gyengeségeit. Az „egyszer nézhető” vélemény-szemüveg aktiválva!

Erősségek:

A Magyar vándor nyitánya egy betyáros másnaposság élményét tárja fel előttünk. A Honfoglalásra készülő törzsfőink közül Ond és Kond eltűntek, a vezetőkkel érkező teljes magyarságnak pedig szintén nyoma veszett. A kicsit esetlen, sete-suta ötös nekivág a végtelennek, hogy megtalálja elveszett népét és vezéreit. Kalandjaik során egyfajta időutazáson esnek át, különböző történelmi korok színterein találják magukat, közben többek közt feltalálják a gyufát és a C-vitamint, híres magyar költők versei jutnak eszükbe, miközben átélik a magyar jövő jellegzetes korhangulatát.

A múltban ragadt vezérek helyzetkomikumain jókat mosolyoghatunk, arról nem is beszélve, hogy a kifacsart szóviccek szerelmesei egész biztos imádni fogják az egészet. A díszlet rendben van, a felcsendülő zenei betéteket könnyű megszeretni, és a filmben felbukkanó magyar színészválogatott felvonultatása is külön dicsérendő.

Gyengeségek:

A fentiek ellenére azonban úgy tűnik, a Magyar vándor mégsem szól igazából semmiről. Az egyes jelenetek csak úgy ragadnak az izzadtságtól, arról nem is beszélve, hogy ha a fentiektől eltérő igényű humorod van, egyszerűen irritálni fog az egész. Jó magyar filmként itt is láthatunk bújtatott és konkrétan az arcunkba mászó reklámokat, ez leginkább a film végén idegesítő.

Összességében a Magyar vándor egy közepesnél picit gyengébb magyar film, amit vagy végig tudsz nézni, vagy nem, de hogy valamilyen izgalmas véleményed ki fog majd alakulni róla, az egészen biztos!

A Magyar vándor most megtekinthető a TV GO-n!

HERENDI GÁBOR FILMJEI A TV GO-N:
- Valami Amerika
- Valami Amerika 2
- Poligamy
- Lora

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

A kis Nicolas nyaral

Színes, magyarul beszélő, francia családi vígjáték (2014)

Magyar Vándor

színes, magyar vígjáték (2004)

Valami Amerika 2

Színes, magyar vígjáték (2008)

Poligamy

Színes, magyar filmvígjáték (2009)