Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az örök mellékszereplők – Martin Kove

  • TV GO
  • 2016. 08. 22., 06:30
  • Örök mellékszereplők

Bár jó húsz évvel ezelőtt még csak ötven éves volt, Martin Kove már 1996-ban is a kiégett kabalák szigetén raboskodott Rick Astley és a Skála Kópé társaságában. Ám a 20. század legszürreálisabb évtizedében igenis tényezőnek számított.

Kove 1946-ban született Brooklynban. Elsőként a Gentle Ben című tévésorozatban tűnt fel a gyaníthatóan egér felmenőkkel rendelkező dzsigoló, Clint Howard társaságában. Később felbukkant a hetvenes évek összes olyan sorozatában (Kojak, San Francisco utcáin, Quincy M.E.), melynek mai funkciója, hogy 90-es pulzusszámunkat percenként 10-re csökkentse vasárnap délutánonként. Aztán jött a nyolcvanas évek, és vele együtt pályafutásának legemblematikusabb szerepe a Karate Kidben. Míg Miyagi mester távol-keleti Coelho-idézetekkel zsibbasztotta egyetlen tanítványa agyát, és lepolíroztatott vele egy komplett autóparkot, addig Kove, mint Kreese edző jóval szimplább utasításokat adott mentoráltjainak: lehetőleg halántékig tépjék fel ellenfelük orrlyukát. Ám bánatára Miyagi titkos fegyvere, a lumbágós szöcskepóz keresztülhúzta számításait.

EUROPRESS / GETTY IMAGES - Jesse Grant


Kove következő szerepében is megmaradt ármánykodó csirkefogónak, és újfent rajtavesztett. A Kambodzsából hazatérő John Rambo ugyanis rajta torolta meg, hogy veszélyes küldetése mellé nem kapott Erzsébet-utalványt. Ezek után meglehetősen valószerűtlenül festett a vasárnap délutáni műsorsávban Dagobert bácsi valamint Chip és Dale között. A Nehéz napok egy Föld nevű bolygón című Walt Disney-sorozatban a földönkívüli Jesse-t alakította, akit felettesei büntetésből a Földre száműznek, ahol aztán egy beszélő Bioptron-lámpa figyeli minden mozzanatát. Később feltűnt még a Karate Kid 3-ban, hogy tönkretegye a címszereplő karrierjét, és sutyiban felnyomja Miyagit a bevándorlási hivatalnál. Hogy 1990 után nem sűrűn találkozhattunk vele, annak meglehetősen szimpla oka van: jobbára olyan produkciókban szerepelt, melyeket a zalahalápi falutévé is vonakodva adna le a Háromfejű cápa után.

NÉZD MEG OLVASD EL EZT IS:
- Az örök mellékszereplők – Michael Wincott
- Sukiyaki Western Django
- Az örök mellékszereplők – Gary Busey
- Igaz legenda
- Az örök mellékszereplők – Luis Guzmán
- A Tai Chi harcosa

Illusztráció: COLUMBIA / THE KOBAL COLLECTION ; EUROPRESS / GETTY IMAGES - Jesse Grant

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Örök mellékszereplők

Filmek Neked!

Igaz legenda

Színes, szinkronizált kínai film (2010)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Nagyfiúk

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2010)