Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Vipera és a skizofrén srác esete

  • TV GO
  • 2019. 06. 26., 11:58
  • Minden, ami TV

Minél több részt látok a Magnum-ból, annál inkább érzem, hogy a hetek múlásával ez a sorozat tényleg egyre jobb, pörgősebb, akciódúsabb lesz. És tényleg. Ezúttal Higgins régi, titokzatos életébe nyerhetünk egy akció során betekintést, majd Magnum kap egy megható megbízatást, amiben egy szkizofréniával küzdő, halott fiú üzen a múltból.

Amikor Magnum épp a kamumézeshetes lakosztályban élvezni a luxust, Higginshez beállít egy régi kollégája, aki sötét titkokat hoz magával és fájó sebeket tép fel Higginsben. Magnum, mivel végre Higginsből is kap egy morzsát, úgy dönt, hogy segít neki felgöngyölíteni az ügyet, ami talán egy kis megnyugvást hozhat majd Higgins lelkének. Hiszen Magnum mi mást is tehetne, ha nem dob be mindent az elesetteként, főleg ha az a közvetlen környezetéből kerül ki.

A váratlan meglepetést okozó MI6-es férfi abban kéri Higgins és Magnum segítségét, hogy találjanak meg neki egy informátort, aki elvezetheti őket a Viperához, aki annak idején megölte Higgins kedvesét, és ami miatt Higgins teljesen elvetemülten magánakcióba kezdett, amivel az MI6-es karrierjétől is búcsút vehetett. A diplomáciai védettséget élvező informátort nem könnyű megközelíteni, hát még az információhoz hozzájutni.

101st Street Entertainment

Higgins azonban végtelenül elszánt és a jelek szerint bárire képes azért, hogy céját végül elérje. De az ügy vajon tényleg ilyen egyszerű lenne? Csak egy informátorról szól minden? És miközben bőszen brónáljuk kibogozni a szálakat, amolyan szentimentális limonádéként kerül a képbe Magnum eredeti, megfigyeléses ügye, amit aztán könnyűszerrel átpasszol Rick-re, aki szemmel láthatóan iszonyatosan élvezi, hogy egy kicsit menő Magánnyomozó lehet.

101st Street Entertainment

A Vipera méregfogának kihúzása után persze nincs sok ideje pihenni Magnumnak, hiszen egy boríték, benne egy pendrive és 10.000 dollár várja. Az ügy, amit ezúttal meg kell oldania, egy fiatal srác, Larry esete, akinek szent meggyőződése, hogy valakik követik és megakarják ölni. Utóbbi aztán végül be is teljesül és mivel a srác diagnosztizált skizofrén, sem a halála körülményeinek, sem a félelmeinek nem tulajdonít senki túlzott jelentőséget. Magnum, immáron Higgins-szel karöltve mégis a végére akar járni az ügynek, hiszen gyanúsan sok pénz van a borítékban ahhoz, hogy valaki csupán hóbortnak élje meg ezt az egészet. Eközben persze mindig kell valami szórakoztató körülmény is, ami Magnumot rendre övezi: miután Magnum nem a takarítás és a házvezetés mestere, a vendégházát termeszek lepik el. Az írtás már önmagában is szórakoztató, főleg, hogy Higgins, aki viszont szereti a rendet, kiváltképpen élvezi a kialakult helyzetet.

101st Street Entertainment

101st Street Entertainment

Ami az ügyet illeti, Magnum és Higgins mindent bevetnek, hogy a baleset körülményeiből kihámozzanak valami használhatót. A halottkémnek köszönhetően pedig ki is derül, hogy ha a kocsit nem is babrálták meg, Larry szervezetében méreg nyomai voltak és hogy a balesetkor a fiú már halott volt. Ebből következik, hogy ha a fiú szinte sosem hagyta el a lakást és barátai sem voltak, akkor esélyes, hogy az utolsó vacsorája végzett vele, ami házhozszállítással rendelt. Lenyomozva a futárt kiderül, hogy a ház előtt már várta valaki az ételt, így az ügy kezd új értelmet nyerni, gyilkosság címszó alatt. Ehhez pedig már Katsumoto-nak is lenne egy két szava, hiszen Magnum most már Higginssel együtt nyomoz, ami lássuk be, nem igazán legális. Katsumoto többször is meginti ezért őket, és hogy őszinte legyek, csak azért lehet hogy Magnum még mindig nem ül sitten a magánakciói végett, mert Katsumoto a szíve mélyén mégis csak csípi ezt az őrült fazont. Visszakanyarodva az eseményekhez, egy falon ütött luk látványa megint újabb irányba mozdítja el a nyomozást, amiben Magnumék rendre a rendőrök előtt járnak, dehát nem is várhatnánk mást éppen tőlük. A falvandalizmust lekövetve a korábbi bérlők után kezdenek el kutakodni, ami egészen a börtönig vezeti őket. Hogy mi lehetett a falban, ki ül a börtönben, miért kellett meghalnia Larry-nek és hogy a srácok miként hajtják be Magnumon a hónapok alatt felhalmozott tartozásait - ha már ugye pénz állt a házhoz -, arra a nap végére, egy hideg sör mellett biztosan fény derül.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: 101st Street Entertainment

Kategóriák: Minden, ami TV

Filmek Neked!

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)