Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Szembekötősdi – Vaksötét kritika

  • TV GO
  • 2016. 09. 01., 18:00

A békétlenebb természetű mozilátogatók – ezek lennénk mi – csak a legvégső esetben ülnek be plázamoziban vetített horrorra vagy pszichothrillerre.

Borítékolható ugyanis, hogy a film ötödik percében becsörtet a terembe egy csapat non-stop vihogó tizenéves, akiknek közelében hajlamosak vagyunk nagyobb megértéssel viszonyulni Ted Bundy, Ed Gain vagy John Wayne Gacy munkásságához. Nos, balsejtelmünk a Vaksötét esetében is beigazolódott. Csakhogy az ominózus gyerekmaffia rövidesen totálisan elhalkult, és jó másfél óráig - mindenki mással egyetemben – hasonló csendben ült, mint a skandinavisztika szakos bölcsészlányok A nimfomániás alatt. Igen, a régivágású feszültségteremtés még mindig él, és igenis egy hasonszőrű film igenis megállja a helyét a vérgagyi jump scare-ek nélkül is. Pedig a 2013-as Evil Dead alapján nem volt egyértelmű, hogy Fede Alvarez rendező erre is képes. Félreértés ne essék, a szóban forgó remake egyéni hangvételű, bájosan beteg munka volt, de legfeljebb megijedni lehetett tőle, félni annál kevésbé.

Forrás: TheVerge.com


Ezzel szemben a Vaksötét alatt a néző annak ellenére is komoly kényszert érez a moziszék karfájának karistolására, hogy sokkal inkább pszichothrillerről, mint sem horrorról van szó. A sztori nem sokkal bonyolultabb, mint egy fehérorosz pénzbehajtó lelki világa: három ambiciózus, fiatal, ám de profi betörő fülest kap, miszerint egy lerobbant külvárosi gettóban élő háborús veterán többszázezer dolláros kártérítésben részesült. Terepszemléjük során szembesülnek vele, hogy a célszemély vak, így akciójuk még egyszerűbbnek ígérkezik. A terv szimpla: kloroformmal elaltatják az öreget, majd kirámolják a rezidenciát. Csakhogy emberüket mocskosul kemény fából faragták, ráadásul nem mondható kifejezetten épelméjűnek. Így aztán hamarosan életükért kényszerülnek küzdeni egy olyan házban, melynek havi villanyszámlája nem éri el az öt centet.

Talán már ennyiből is kiderült, hogy a Vaksötét nem lélegzetelállító egyediségével hódít. Akad itt erős Cloverfield Lane 10, enyhe A bárányok hallgatnak-utóérzés, a Stephen King-regényből készül Cujóra pedig egészen egyértelmű utalást is tesz a rendező. (Tudniillik egy cuki rottweiler is komoly szerepet kap a sztoriban.) A koppintásgyanús momentumokat és a kelleténél hajszálnyit butább fordulatokat azonban bőven elfeledteti a szikrázó feszültség, ami a film utolsó percéig tapintható. A Vaksötétből talán nem lesz klasszikus (bár ez sem teljesen kizárt), de tény, hosszú idő óta az egyik legjobb film a saját műfajában. Most már csak azért imádkozunk, hogy Alvarez karrierje ne kezdjen idővel shyamalani zuhanórepülésbe.

Forrás: The Venge / Teaser-Trailer.com

Válogass horrofilmjeink közül!

AJÁNLJUK:
- A fiú
- Deborah Logan pokolra szállása
- A boszorkány
- A dolog

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

A fiú

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2016)

Deborah Logan pokolra szállása

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2014)

A dolog

Színes,szinkronizált, amerikai-kanadai horror - (2011)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)