Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Sírsz, de nevetnél, nevetnél, de sírsz - Porrá

  • TV GO
  • 2019. 07. 12., 13:34

A filmek esetében az Oscar pont olyan összefüggésben van a nézők érdeklődésével, mint a híresen morbid viccben a csoki a lábbal. Ugyanis, ha nincs az egyik, akkor nincs a másik se. Igaz ez a második Röhrig Géza főszereplésével készült filmre, a Porrára is.

Pedig rétegfilm mivolta ellenére könnyűszívvel ajánljuk mindenkinek az eredetileg To Dust címet viselő filmet. Ez akkor is igaz, ha „már megint egy gyászoló zsidó férfit” alakit Röhrig, akárcsak a Saul fia esetében. A Porrában ugyanis egyszerre van jelen a gyász minden fájdalma és keserűsége, és valami elképesztően fura, de annál erőteljesebb humor. Röhrig pedig egyszerre maxolja ki nekünk drámát és a humort is, ami igencsak kalaplengetős teljesítmény.

Még nagyobb teljesítmények hat, és még annál is furább élménynek mindez, ha felvázoljuk a történetet mellé:

Shmuel a haszid zsidó, aki alapvetően erős oszlopa vallási közösségének, hiszen előimádkozó (sliach cibur), amit némi túlzással talán kántorként értelmezhetünk. Csakhogy mióta Shmuel rákban elveszítette feleségét, egyáltalán nem képes ellátni vallási feladatait. Vagy alapvetően bármi önfenntartással összefüggésbe hozható tevékenységet, vagyis a legfontosabbakat azért minimálisan. Gyerekeit pont úgy elhanyagolja, mint bárki mást, de még a gyászban megszaggatott kabátját se hajlandó megvarrni. Kicsit úgy létezik, mint aki harmadik személyben vizsgálja a saját motorikusan tovább működő testét, de ahhoz fizikailag már nem kötődik, csak a fájdalomhoz, amit a vesztesége felett érez. Ráadásul még szörnyű rémálmok is gyötrik, amikben rendszerint felesége foszladozó holteste jelenik meg előtte.

Salem Street Entertainment

Ez pedig annyira a hatalmába keríti elméjét, hogy nem is tud másra gondolni, mint arra, hogy kiderítse, hogyan és mennyi idő alatt bomlik le egy test. Ezen vizsgálódásaival egyébként nem egy bűnt követ el vallása irányába, de elhivatottsága csak növekszik az idő előrehaladtával. Annyira, hogy a helyi főiskolán még egy természettudomány-tanárt is talál maga mellé, akit addig nyaggat, míg az társa nem lesz az egyre furább és morbidabb kísérletekben. És még egy disznótetem is előkerül egy ponton.

A Porrá sokkal nagyobb figyelmet érdemelne, mint amiben részesül, még akkor is, ha érthető, hogy ezt a filmet miért nem tűzték a mozik műsorra itthon.

Aki teheti nézze meg a Porrá című filmet a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Salem Street Entertainment

Filmek Neked!

Porrá (feliratos)

Színes, feliratos, amerikai dráma (2018)

Saul fia

Színes, magyarul beszélő, magyar filmdráma (2015)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)