Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Blair Witch Project – 20 éve viszolygunk az erdei túráktól

  • TV GO
  • 2019. 07. 17., 18:50

Egyesek a mai napig nem tudják megbocsátani, hogy a Blair Witch Project (tüntetőleg nem írjuk le a rettenetes magyar címet) egy filmtörténeti katasztrófasorozatot – történetesen a kézikamerás minimálhorror műfaját – szabadított a világra. Pedig 1999-ben ez még nagyon is újszerű és sokkoló volt.

A kultikus horror a napokban lett húsz éves, ebből az apropóból következzék tíz érdekesség a túlélési ismeretekkel halmozottan túlterhelt három fiatal történetéről:

A mozi 60 ezer dolláros előállítási költsége mellett 250 milliót kaszált világszerte, ezzel bekerült a Guiness-rekordok könyvébe.

Az „önmagát” alakító Heather Donahue anyja a film premierje után több részvétnyilvánító üzenetet is kapott, egyesek ugyanis abban a tudatban éltek, hogy az általa forgatott film nagyon is valós.

A jelenet, mikor a sátor rázkódni kezd, a szereplők pedig összerezzennek hitelesebb nem is lehetett volna. Ugyanis nem voltak beavatva abba, hogy az egyik rendező, Daniel Myrick egy adott pillanatban megrázza a sátrat.

A két rendező a jelenetek többségénél nem volt jelen közvetlenül, a színészekkel walkie-talkie-n tartották a kapcsolatot. Többek között azért, hogy el ne tévedjenek az erdőben – ez mégis megtörtént, három alkalommal is.

Hogy a színészek hitelesebben reagáljanak, a rendezőpáros azt sem árulta el nekik, hogy a blairi boszorkány legendája teljes egészében kamu. A szereplők így annak sem voltak tudatában, hogy az interjújeleneteknél valójában nem helybéli lakókat, hanem amatőr színészeket faggatnak.

A forgatás nyolc napig tartott, a vágás viszont nyolc hónapot vett igénybe.

Heather Donahue elárulta: a zárójelenet olyannyira megrázó volt számára, hogy ezt követően percekig fuldokolt, és képtelen volt abbahagyni a sírást.

A „címszereplő” (avagy egy szakadt nő fehér lepelben) az eredeti tervek szerint maga is feltűnt volna a filmben egy pillanatra, mikor a szereplők kirontanak a sátorból, és rohanni kezdenek a sötétben. Ám az operatőr a rohanás közben elfelejtette balra tartani a kamerát, így a boszorkány nem került bele a moziba.

A Cannes-i bemutató előtt az alkotók kiplakátolták a környéket a szereplők arcképével, melyek alatt az „eltűnt” felirat volt olvasható.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)