Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mire megvénülünk...

  • TV GO
  • 2016. 09. 11., 10:37

Baljós átok ül az Áronffy családon. A családi kripta megtelt a magukat elemésztett Áronffyakkal. A két fiú, hogy elkerülje a végzetét, Pozsonyba kerülnek cseregyereknek. Itt Lóránd, az idősebb fiú belekeveredik a hivatalos rend által üldözött reformmozgalomba. Legjobb barátja jelenti fel.

Egy igencsak elégikus műből, Jókai-regény alapján készült Horváth Ádám hatrészes filmsorozata, mely az 1860-as évek elején játszódik. Akkor, amikor a ’48-as forradalom után, valamilyen újrakezdésben hitt a magyar nép, egy kibontakozásban, amelyet az országgyűlés feloszlatása tört meg. A műben azonban az író önérzéseit is megfogalmazza: 1863-ban lapszerkesztőként dolgozó Jókait börtönbüntetésre ítélik, és ez a hangulat mind a regényre, mind pedig a filmre ül, de olyan érzelmek tárulnak fel ezekben, amely bárki emberi kapcsolataiban is kitárulkozhatna.

Valószínűleg ezért is készülhetett el a filmadaptáció kétszer is: először Hevesi Sándor filmszövege alapján, Beregi Oszkár főszereplésével került a vászonra némafilm formájában 1916-ban, majd – mint az a TV GO-n is hamarosan megtekinthető – Horváth Ádám egy hat részből álló filmsorozatot is készített 1978-ban. Utóbbiban olyan nagyszerű színészekkel találkozhatunk, mint amilyen Komlós Juci, Kállay Ilona, Almási Éva, Szilágyi Tibor, Csűrös Karola, Kern András vagy éppen például Paudits Béla vagy Zenthe Ferenc.

A FILM SZEREPLŐINEK TOVÁBBI ALAKÍTÁSAI:
- Öt férfi komoly szándékkal
- Telepódium - Kölcsönlakás
- Aranyoskáim
- Tavasz, nyár, ősz

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: MTI

Filmek Neked!

Öt férfi komoly szándékkal

Színes, magyar játékfilm (1972)

Telepódium - Kölcsönlakás

Magyar vígjáték (1984)

Aranyoskáim

Magyar tévéjáték (1996)

Tavasz, nyár, ősz

Színes, magyar tévéfilm (2006)