Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az örök mellékszereplők – Lance Henriksen

  • TV GO
  • 2016. 09. 12., 18:00
  • Örök mellékszereplők

A tökéletes mellékszereplőre három állítás biztosan igaz: 1. Nevét talán még saját szülei sem tudják, de arcról biztosan ismerik. 2. Főszerepet kizárólag kilenc órai műsorsávban futó tévésorozatokban játszott. 3. Legalább kétszer szörnyű halált halt űrlénnyel/óriáscsótánnyal/kibernetikus biztosítási kárbecslővel folytatott harcban.

És a bónusz: Azt az érzést kelti, mintha a világ összes mozifilmjében feltűnt volna. Nos, ennek értelmében Lance Henriksen hasonló szerepet töltött be a mellékszereplők univerziumában, mint a Lola T az autós kártyában. Bár a Henriksen név egy Ikea-katalógusban is megállná a helyét, emberünk valójában New York-ban látta meg a napvilágot. Gyerekként – R. Lee Ermeyhez hasonlóan meglehetősen balhés természetű volt, így törvényszerű volt, hogy egyszer csak a haditengerészet kötelékeiben találta magát. Itt szerzett tapasztalatait már az Omen 2-ben is kamatoztatni tudta, mikor is klimaxos énektanárnőt megszégyenítő szavakkal lelkifröccsben – sőt, viceházmesterben – részesítette a sátán kamaszkorú gyermekét. 1981-ben a Piranha 2 forgatásán megismerkedett James Cameronnal (igen, a jó James sem játszott mindig az NB1-ben), és csak egy hajszálon múlt, hogy az „I’ll be back!” mondat 1984-ben nem Henriksen jóvoltából vált szállóigévé. Persze, végül ő is bekerült a Terminátorba, csak éppen élő szövettel rendelkező rendőrnyomozóként, és a gépfegyver rosszabbik vége jutott számára.

Forrás: 20th Century Fox


Cameront bizonyára erős lelkiismeret-furdalás gyötörte emiatt, ezért a Bolygó neve: Halál c. alapvetésben Bishop droidként már jóval látványosabb halált hal: a bal lábbal kelt Alien szétszakítja, mint kölyökfoxi a lábtörlőt. Lance azonban nem tűnt haragtartónak, tizennyolc évvel később ugyanis nem átallott disznóperzselővel támadni az ácskapocs fejű dög ellenlábasára. (Más kérdés, hogy ezt követően a Predator is kevésbé precíz anatómiai munkát végzett rajta.) Eközben Henriksen főszerepet kapott a Millennium sorozatban, illetve olyan filmek tucatjaiban (Drágán add a halálod 2. Vérbeli hajsza 2.: Detonátor, A jeti visszatér) melyeket vélhetőleg maga a rendező sem tudott végignézni fél liter kommersz szilva elfogyasztása nélkül. Mint minden tisztességes mellékszereplő, a Lance is komoly karriert futott be a szinkronszakmában, ami nem is csoda: orgánumában benne foglaltatik Kristóf Tibor és egy grizzlymedve hangja, elkeverve három mázsa dorogi szénporral.

LNACE HENRIKSEN A TV GO-N:
- Tarzan

Illusztráció: 20th Century Fox / Alcethron

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Örök mellékszereplők

Filmek Neked!

Tarzan

Színes, szinkronizált, amerikai animációs film (1999)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)