Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Hétvégi Disney maraton

  • TV GO
  • 2016. 09. 16., 13:30

Már második hete ülünk nyakig a legújabb iskolaszezonban, ami elég komoly terhet rak a fiatalokra és az idősebbekre is egyaránt. Itt az ideje a lazításnak!

Igaz, hogy még egy napra vagyunk a hétvégétől, de a péntek mindig is kis szombatként telik a legtöbbünknél. Egyfajta köztesállapotban, ahol bár jelen vannak a hétköznapok "bokrosteendői", de gondoltban már a hétvégi semmittevést tervezzük. Ebben nyújtunk most segítséget, elsősorban a gyerekeknek, de nem kizárva az örökgyerekeket sem.

Aranyhaj és a nagy gubanc

Disney

Kezdjük is az utóbbi idők egyik legjobban sikerült Disney filmjével a listánkat. Az alapvető királylányt megmenti a herceg fehérlovon klisé felrázásával megalkotott megható és lehengerlően vicces történet igazán jó választás egy áttanult/átdolgozott hétvége után. Aranyhajat még csecsemőkorában elragadja az örökfiatalságot kergető Nyanyabanya, aki sajátjaként neveli fel és tartja állandó bezártságban a varázserejű lányt. Azonban az aranyhajú főhősnőnk megunja a börtönéül szolgáló toronybéli létet, ezért rövidúton meg is lép onnan. Azonban a külvilágról sok fogalmam nem lévén komolyan rászorul egy kísérőre. Erre a feladatra pedig - igaz csak kényszerűségből - a túl jó szívű bandita, Flynn Ryderrel jelentkezik. Kettőjük kalandjai pedig egyre közelebb viszik mind a kettőjüket nem csak egymáshoz, de ahhoz az élethez is, amit igazából megérdemelnek. Ja, és ott van Maximus is, aki a Disney eddigi legviccesebb lova!

Fantázia

Disney

Az elvontabb pihenésre vágyókat se hagyjuk cserben. A Fantázia nem egy mai film, de ez ne tántorítson el senkit, kiváltképpen ne a zenekedvelőket. Ugyanis a Disney ezzel az 1940-es rajzfilmmel egy kvázi rajzoperát alkotott, amiben sokszor az animáció csak kiegészítője annak, amit a zene közölni szeretne, vagy ha megengedőbbek vagyunk, akkor azt mondhatjuk, hogy az, amit hallunk egyenrangú szerepet tölt be azzal, amit látunk. Így a Fantázia elképesztően színes és mozgalmas világa sokakat még ma is szájtátásra késztet. De azoknak is ajánljuk, akik csak zenei és vizuális aláfestést keresnek arra, hogy szombat reggel megmásszák azt a rögtönzött evolúciós lépcsőt, amin felérve újra emberként érezhetik magunkat egy romboló hét után.

Verdák

Disney

Ha már volt egy lányosabbnak tekinthető hercegnős film az elején, akkor nem lenne fair, ha fiúsabb film nélkül hagynánk a listánkat. Bár véleményünk szerint az általunk felsorolt filmek mindegyike kortól és nemtől függetlenül nagyon jó szórakozást nyújtanak. Na, de a lényegre térve tényleg kár lenne, ha pont a Verdákat ne ajánlanánk megnézésre: Villám McQueen a fiatal és öntelt versenyautó egy véletlennek köszönhetően a rozsdaette kisvárosban, Kipufogó-fürdőben ragad. És akárcsak Michael J. Fox a Doc Hollywoodban a fiatal versenyautó se repes az örömtől, hogy a csillogás és hírnév helyett parkolópályára kényszerül. Azonban a városka lakóinak hála lassacskán rádöbben, hogy a versenyzés még önmagában nem minden, főleg, ha nem tudja megosztani a dicsőséget a számára egyre fontosabb Sally-val, vagy Matukával a kissé dilis autómentővel. A Verdák egy száguldással teli kedves történet, ami ráadásul nagyon jó választás a hétvégére is.

Macskarisztokraták

Disney

A beszélő autók után logikus lépés, hogy a beszélő macskák és egyéb állatoknál folytassuk az ajánlónkat. Azoknak, akik idegenkednek a modern animációtól, de kissé kaotikusnak hat a Fantázia, azonban a jó zenét mégiscsak igénylik, azoknak mindenképpen a Macsarisztokratákkal kell kipihenniük a heti robotot. Párizs, jazz és egy magával ragadó történet. Edgár a gonosz inas az utcára rakja úrnőjének kedvenc macskáját, Hercegnőt és kis cicáit, mikor rájön, hogy az idős nő végrendeletében a macskák megelőzik őt az öröklésben. A kényeztetéshez és luxushoz szokott macskák pedig több mint elveszettek az otthonukként szolgáló hatalmas házon kívül. Szerencséjükre belefutnak a dörzsölt utcamacskába, Thomas O'Pamacskába, aki nem csak hazatalálni segít Hercegnőéket, de egyúttal a valós életbe is bevezeti őket. Mi meg a következő kéthétben végig azt dúdoljuk, hogy „Minden ember macska nem lehet…”

Zootropolis - Állati nagy balhé

Disney

A lista végére pedig egy film, amiben továbbra is a beszélő állatok világában maradunk, de most már teljesen ember mentesen. Judy Hopps a vidéki nyúl, aki nem kevés viszontagságon keresztülmenve vált Zootropolis első nyúlrendőrévé régi álmát teljesítette be ezzel. Azonban a messziről csillogó város, közelebbről nézve elég fakó. A nagy szavak az összes állat egyenlőségéről nem többek, mint szavak csupán. De nem lenne a Zootropolis egy Disney film, ha ez ennyiben is maradna. Judy Hopps kényszertársulása Nick Wilde-al, a pitibűnöző rókával olyan eseménysorozatnak a kezdete, aminek a végén a címadó város sokkal méltóbb lesz az annak az ideálnak, amit neki tulajdonítanak. Flasht a lajhárt pedig válasszák polgármesternek!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Disney

Filmek Neked!

Verdák

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2006)

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)