Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

ZENE A TV GO-n: Tabán Fesztivál – 1. felvonás

  • TV GO
  • 2016. 09. 24., 09:23

Folytatjuk két héttel ezelőtt megkezdett múltba révedésünket, melyet az egyik legnagyobb rockünnep, a Tabán Fesztivál kapcsán indítottunk el. Ez alkalommal egy felejthetetlen koncertet idézünk fel, közvetlenül az ezredforduló előttről.

Budapest Tabán városrésze talán az egyik legtökéletesebb helyszíne volt a rendszerváltozás előtti rock bölcsőjének, ami lehetővé tette, hogy olyan nagyszerű előadókat ismerjünk meg, mint amilyen a közelmúltban elhunyt Somló Tamás vagy a sokak által kedvelt Skorpió zenekar volt.

A TV GO-n is megtalálható koncertfelvételen tehát a sokak által kedvelt énekes és hazánk harmadik szupergroupjaként 1973-ban alakult zenekar legnagyobb dalai hallgathatók meg – egyenesen a főváros egyik zenei központjából. Sokan nem is tudják, hogy a Skorpió tagjai egytől egyig ismert együttesekben játszottak a megalakulás előtt: Frenreisz Károly az LGT énekes-basszusgitárosaként ismerhette meg a közönség, Szűcs Antal Gábor énekes-gitáros és Fekete Gábor dobos a Hungáriában játszott, Papp Gyula orgonista pedig a Miniben töltött be fontos szerepet. Első albumuk, A rohanás megjelentetéséhez csupán egyetlen év kellett, 1974-ben jelent meg, később viszont Zalatnay Sarolta lemezein is szerepeltek.

Az egyik legtöbbet koncertező együttes a legjobbak közé tartozott korában: tagjaik magas szakmai képzettség mellett valósítottak meg kiemelkedő hangszeres játékot, koncertjeik élményszámba mentek, ám rengeteg kritikát kapott dalszövegeik miatt a külföldön is élvonalba tartozó zenekar. A kvartett 1979-ben felbomlott, de még abban az évben Új Skorpió néven indult újra, immár a Generálban gitározó Tátrai Tiborral és a Korálból kiváló Papp Tamás dobossal. Az új formáció ismét tiszavirág életű volt, 1983-ban ismét feloszlott a banda. Az utolsó, 1985-ös felállásban két album készült, de sok számot hangszereltek Szűcs Judithnak és a korábban már említett Zalatnay-nak. 40 éves fennállásukat Tihanyban ünnepelték 2013-ban, amelyen az alapító billentyűs Papp Gyula is részt vett.

E heti vendégeink tehát sok-sok éven keresztül koptatták a rock rögös útját, de marandó, zenében elért eredményeik a TV GO-n is megtalálható koncertfelvételen is visszatükröződnek így, az évek gyors múlásával is. Nézzük, idézzük fel a múltat együtt ezzel a remekbe szabott zenei összeállítással, melyben tehát a Skorpió és a nagyszerű Somló Tamással is találkozhatunk.

TOVÁBBI TARTALMAINK BUDAPEST ROCK.KÖZPONTJÁBÓL:
- Tabán 1.
- ZENE A TV GO-n: Best of Tabán Fesztivál

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Kováts Lajos / Fortepan

Filmek Neked!

Tabán 1.

Koncertfilm (1999)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)