Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Szex és halál kezdőknek: „Sebeink mélyebbek, mint a vágyaink…”

  • TV GO
  • 2016. 09. 28., 14:50

Roderick Blank meg akar házasodni. De vajon a gép is ezt akarja?

Muszáj egy kis bölcselkedéssel nyitnom, mielőtt bemutatnám A szex és halál kezdőknek című filmet. Misztikus indtékkal húzom az időt, hiszen az életben minden okkal történik, nem? Sőt, ha úgy nézzük, akár percenként hozhatunk sorsfordító döntéseket, nem? Itt van az asztalomon egy toll. Mit kezdjek vele azon kívül, hogy leírom neked ezt a semmitmondó tényt? Nagyjából két hete hozzá se nyúltam, úgy hever az asztalon, ahogy legutóbb letettem. Hanyagul, talán a tinta is kiszáradt belőle. Miként fog alakulni az életem, ha hozzáérek? Mi fog velem történni, ha titokban leejtem a földre és otthagyom az asztalom alatt? Jó az, hogy ha csak úgy hagyom tovább kallódni a többi cuccommal együtt? És vajon a te életed miként változott most, hogy beavattalak ebbe a végtelenül unalmas gondolatba?

Mert valljuk be, hiába izgató ez a pillangózgatás, összességében kicsit céltalan, mert tegyek most akárhogy, soha se fog kiderülni, mi lett volna, ha másként döntök. Talán minden úgy jó, ahogy van. Roderick (Simon Baker) például éppen esküvőjére készül, mikor a legénybúcsúja előtt egy névtelen e-mailt kap, benne 101 névvel. A 29. név menyasszonyáé. Hiszed, vagy sem, a sármos Rod listája eddigi szeretőinek névsorát őrzi . És mi a helyzet a maradék 72-vel? A sors úgy hozza, hogy a legénybúcsún – egy őrült véletlennek (?) köszönhetően - meglesz a 30. is. A férfi ráérez a csábítás ízére és kihátrál a jegyességből. Milyen érdekes történet! Miközben szilárdan meg volt győződve szerelme igazáról és döntésének helyességéről, valahogy mégis úgy rendelkezett a gép, hogy mennie kell. Rod a lista függője lesz és sokáig nem is sejti, hogy a városban tevékenykedő fekete angyal talán ő rá is veszélyt jelenthet… Bár a film néhol vontatott, olykor jókat lehet rajta nevetni, de a narrációban megfogalmazott gondolatok értéke teszi kifejezetten értékessé Daniel Waters (Batman visszatér, A Pusztító) munkáját.

Ez a történet kifejezetten férfiközpontúra sikeredett, így a hölgyek talán nem is fogják élvezni a városi menő csajozós akcióját pláne úgy, hogy jegyesének karakterábrázolása zavaróan üresre sikeredett. Sőt, a történetben szerephez jutó lányok szinte mindegyike jóbára jelentéktelen szextárgyként kerül a képernyőre. Ez a film önző és csak a férfival foglalkozik. Miközben sorra húzogatja a strigulákat, éles ellentét mutatkozik közte és már nős barátai között. Noha magányos farkasként ágyról-ágyra kóborol, mégis akadnak égi segítői, akik saját ügyük eszközeként használják őt. És itt érünk vissza az előbb vázolt tollas dilemmához. Számít egyáltalán, hogy Rod mit kezd a listával? Azzal, hogy a gép elétette a 101-est máris kizökkent korábbi medréből. Ha nincs a lista, elveszi a nőt és talán a házasságából menekülve keveredik össze a leendő 72-vel. Az is lehet, hogy a titokzatos üzenet nem is neki, vagy érte szól, hanem a felettes erők egyik eszköze, egy magasabb célt szolgál egy másik ember életében…

Tanulság? Végül levonható. Nem tudhatjuk, hogy a sors mit akar tőlünk, csak azt, hogy vannak döntési lehetőségeink. De hogy ezek közül melyik hova vezet, arra nincs garancia. Egyáltalán van olyan, hogy szabad választás? Mindenesetre most fogom ezt a tollat…

Fejtsd meg a gép szándékát és Rod sorsának titkát a TV GO-val!

ÉRDEKES GONDOLATOK, NAGYSZERŰ FILMEK A TV GO-N:
- És akkor most beszéljünk a hálószoba titkokról!
- Borgman – Gyilkosok, démonok és egészen más dolgok
- Anyámon a tanárom: Engedd meg és engedd el!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció: cineguru.com

Filmek Neked!

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

BÚÉK

Színes, magyar vígjáték (2018)

Minyonok

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film (2015)

Csillag születik

Színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, filmdráma (2018)