Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Lagymatag jump scare-parádé

  • TV GO
  • 2019. 08. 08., 15:30

Ezerszer láttuk már, és elsőre sem ijesztett meg igazán.

Bár a Démonok között-univerzum jól indult, és vannak is jó darabjai, egyre gyakrabban követi a „ha egyet láttál, az összeset láttad” -elvet. Ennek tökéletes példája A gyászoló asszony átka, amely az égvilágon semmit nem mutat fel az ezerszer látott kliséken kívül.

Az „igaz történet alapján” mindig jól hangzik egy filmnél, A gyászoló asszony átka pedig egész komoly háttérirodalommal rendelkező legendát választott: a La Llorona a latin-amerikai folklór része. A története szerint az 1600-as években egy Maria nevű csodaszép asszony két fiút nevelt férjével, amikor a férfi elhagyta őt egy másik asszonyért. A megzavarodott Maria bánatában vízbe fojtotta két gyerekét, majd ő maga is megfulladt, ám lelke a két világ között rekedt, és azóta is gyerekekre vadászik.

Ha már a szájhagyomány ilyen jó forgatókönyvet gyártott, akkor erre már igazán nem nehéz felhúzni egy filmet, gondolták, és a gyászoló asszony szellemét a jelenkorba helyezték. A La Llorona Los Angeles felé veszi az irányt, és ott nyomasztja az anyákat és gyerekeiket, így kerül vele kapcsolatba Anna, a szociális munkás, akinek szintén van pont két gyereke, a gyászoló asszonynak pedig több sem kell, rácuppan a családra. Innentől kezdve pedig van egy csomó nyikorgó ajtó és lépcső, rengeteg jump scare és persze egy ördögűző pap is.

A gyászoló asszonynak egyetlen olyan mozzanata sincs, amit ne láttunk volna már ezerszer valamelyik másik tucathorrorban. Kizárólag klisékkel ijesztget, ráadásul mintha ugyanazt a jump scare-hangeffektet csapkodnák állandóan: a gyanús csönd után szinte mindig ugyanaz a sikítva üvöltés jön. Ha valami pozitívuma van a filmnek, az Linda Cardellini, aki menti azt a csekély menthetőt, de az ördögűző pap is egész üde színfolt, mert rajta legalább lehet nevetni, ahogy halálkomoly arccal tojással kenegeti végig az egész házat.

A gyászoló asszony átka valószínűleg elsüllyedne szépen csendesen és ártalmatlanul a felejthető horrorok között, ha nem lenne a Démonok között-univerzum tagja. És ez a problémás pontja ennek: értjük, hogy a Marvelt látva mindenki univerzumot akar építeni, de mi értelme ezt olyan filmekből felépíteni, amik önmagukban sem állják meg a helyüket?

A gyászoló asszony átka elérhető a TV GO-n!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Képek forrása: WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC.

Filmek Neked!

A gyászoló asszony átka

Színes, magyarul beszélő, amerikai horror (2019)

Hős6os

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték (2014)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)