Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

ZENE A TV GO-n: Zenés beszélgetés Révész Sándorral

  • TV GO
  • 2016. 10. 01., 09:43

Ezen a héten egy különleges beszélgetéssel készültünk zenés sorozatunk olvasóinak, ugyanis minden idők egyik legkarizmatikusabb zenészével, énekesével készült zenés interjút poroltunk le a TV GO archívumából.

Kölyök: a Generál és a Piramis együttes EMeRTon-díjas énekese még anno, az Echo együttessel kezdett pályája legelején, később pedig a Hearts, a Mogyorósi Trió és a Tűzkerék együttesek énekese is volt. Pár év után azonban a nagyok közé lépett, 1971-től a Generál, majd 1975 és 1981 között a Piramis frontembereként ismerhette meg a közönség, amely többször is az Év Énekese díjjal jutalmazta sikereit.

Forrás: ReveszSandor.hu

A nagyzenekaros időszakot egy hároméves külföldi időszak törte meg, majd 1984-ben Demjén Ferenccel, Presser Gáborral és más, nagy kaliberű zenei kortársak közreműködésével jelenhetett meg első szólólemeze. Első országos turnéjára sem kellett sokat várni, melyre az LGT egyik énekes-gitárosával, Karácsony Jánossal indult 1986-ban. Bár az album megjelenését követően visszavonult, később néhány nagyobb koncerten mégis láthattuk Demjén Ferenc és a Piramis együttes vendégeként, jelenleg pedig Zajzon Gábor lantművésszel játszik intim hangulatú elődóesteken.

Zene iránti szeretete családi örökség volt: weboldalán úgy nyilatkozik, hogy vonzalma édesanyjához köti mind a mai napig, de édesapja személyisége is segítette, hogy a zenei pályán valósítsa meg önmaga elképzeléseit. Gyermekként zeneiskolában zongora és szolfézs leckéket vett, bár saját bevallása szerint nem igazán volt kedve az effajta dolgokhoz. A TV GO-n megtalálható zenés portréban sikereiről, a Piramisban töltött évekről és szólókarrierjének főbb állomásairól is hallhatunk bővebben, de felcsendülnek az énekes legismertebb számai is – természetesen a szerző-előadó tolmácsolásában.

A KONCERTFILM ÉS SOROZATUNK TOVÁBBI RÉSZEI A TV GO-N:
- Beszélgetés Révész Sándorral
- Zene a TV GO-n: A magyar könnyűzene nagyjai
- ZENE A TV GO-n: Best of Tabán Fesztivál

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: ReveszSandor.hu

Filmek Neked!

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)