Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Fél-Profi: Mindenben amatőr

  • TV GO
  • 2016. 09. 30., 14:30
  • Vígjáték

Will Ferrell egy medve elé hajított és jót mulatott rajtam. Csak én nem élveztem.

Az 55 millió dollárból leforgatott Fél-Profi 43,8-at hozott vissza a készítőknek – próbáltam megfejteni, hogy mire volt ez a nagy költekezés, de bevallom, nem jöttem rá. Lehet a gázsikat mérték túl, ha így van, úgy kell nekik.

1976, Flint. A „one hit wonder” Jackie Moon (Will Ferrell) Love Me Sexy című slágerével meghódította Amerikát. (A szám egyébként fellelhető a világhálón, érdemes megismerni a dalszöveget is.) Jackie 12 éves személyisége azonban képtelen megbirkózni a hirtelen jött sikerrel, és féktelen költekezésbe kezd. Megalomániája nem ismer határokat. Vásárol magának egy kosárcsapatot, majd annak menedzserének és játékosának választja magát. Teátrális viselkedése egyszerűen elviselhetetlen, mégis vannak olyanok, akik hisznek még az önjelölt kiskirálynak. Annak ellenére, hogy csapata szánalmasan teljesít, ő mégis elhiszi, hogy az NBA-ben van a helyük. A sors meg is adja nekik az esélyt a feljutásra... Nos, erről a vesszőfutásról szól a film.

Úgy tartom, hogy nehéz sport témájú vígjátékokat készíteni, így eleve némi aggodalommal a szívemben ültem le a 98 perces mozi elé. Az első jelenetek után csak és kizárólag Woody Harrelson (Ed Monix) felbukkanására vártam. Hittem, hogy ha valaki, akkor ő meg tudja menteni a történetet, de nem tudta. A rottentomatoes.com tomatometerén elért kőkemény 21% szerintem sokat elárul a produkció összteljesítményéről. A kritikusok is jellemzően fintorogtak:

"Semi-Pro is an intermittently funny, half-hearted attempt at sports satire, and one of Will Ferrell's weaker cinematic efforts."

– gyenge teljesítmény és pont.

Jó szokásomhoz híven pontokba szedtem a Fél-Profi szerethető tulajdonságait:
- A 70-es évek hangulat
- A Love Me Sexy dalszövege (vigyázat, korhatáros!) – amit a legendás Günther torkából is szívesen meghallgatnék
- A csajok. Nagyon sok jó csaj van a filmben.
- Jackie egyszer megpróbál megvívni egy medvével. Ez volt az egyetlen pont, ahol azonosulni tudtam a főhőssel. Én voltam ő, ő pedig a medve.
- A film elején a furgon hátuljára festett hentes szlogen.

A negatív kritikák ellenére érdemes egy esélyt adni a filmnek. A TV GO szerkesztőség nem hivatalos értékelése: 10/4 pont.

Fél-Profi. Egy botcsinálta kosárcsapat kalandjai a TV GO-n.

WILL FERRELL FILMJEI A TV GO-N:
- Felforgatókönyv
- Pancser Police
- Taplógáz: Ricky Bobby legendája
- Tesó-tusa

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció: dailymotion.com

Kategóriák: Vígjáték

Filmek Neked!

Pancser Police

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték (2010)