Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Romantikus boldogsághormon - Csokoládé

  • TV GO
  • 2016. 09. 30., 12:33

Nincs is szívmelengetőbb egy kora őszi napon, mint egy kevés csokoládé, meg annak a Johnny Deppnek a látványa, akit még érdekelt a színészet.

Nem tegnap volt, hogy Lasse Hallstöm filmre vitte, ahogy egy csöndes burgundi kisvárosban, ahol látszólag beakadt az idő kereke, mekkora bonyodalmakat okoz egy csokoládé bolt megnyitása. A kis francia település se magától lett olyan puritán és sivár, mint amilyen, hanem a megkeseredett polgármester, Reynauld gróf (Alfred Molina) nem elhanyagolható befolyásának hatására. Elég egy rohadt alma a kosárban, hogy mind aszott és szürke legyen, ugyebár.

Na, de Viannét (Juliette Binoche) és lányát ez az önmegtartóztatásos pózőrködés nem igazán hatja meg. Ők a csábítás egy egészen különleges eszközét kínálják, csokoládét. Na, persze a város szentfazékjai a tömjénfüsttől elvakulva gyorsan tiltólistára is teszik a csokoládét. Nem mondjuk, hogy nincs ebben igazságuk, biztos van annak oka, hogy nem csokoládéostyájával áldozunk, de azért mégiscsak túlzásnak érződik a totális csokoládéabsztinencia. Még akkor is, ha ezesetben nehéz lenne tagadni a csokoládé és a szex közötti szimbolikus kapcsolatot.

A SZEREPLŐK FILMJEI A TV GO-N:
- Doktor Parnassus és a képzelet birodalma
- Selyem
- Rumnapló
- A Da Vinci-kód

De nem csak mi érezzük túltólásnak, hanem maguk a település lakói közül is egyre többen pártolnak át a csokoládésnő pártjára. Előszőr főleg azok, akiknek elegük van abból, hogy életük a legfinomabban mondva se az ideális mederben folyik. Na, meg azok, akik értik a hit vigasztalását, de bajukra valami kézelfogható gyógyírt szeretnének inkább. Így jutunk el ahhoz a házaspárhoz is, akik kapcsolatát megmenti egy látszólag véletlenszerűen elejtett bonbon. Még az egyébként nem túl kellemes természetű házinéni, Armande (Judi Dench) is képes melegséggel feltöltődni a Vianné forrócsokoládéjától.

Miramax

Na, de az addig szép és jó, hogy a városka gondjai megoldódni látszanak, ha nem is konfliktusmentesen, de Vianné magányán ez nem sokat segít. A Johhny Depp képében manifesztolódó jóképű vándorcigány, már annál inkább. Már csak azért is, mert ez még jóval az előtt volt, hogy Depp maga is belevágott volna a csokoládé bizniszbe Willy Wonka néven, amivel akkorát sikerült rúgni a saját addigi karrierjébe, hogy azóta se tudott kábulatából magához térnie. De itt még élvezet nézni a Johhny Depp játszotta Roux-ot, ahogy nem bír ellenállni Vianne boszorkányos csáberejének. Azonban a közel idilli hangulat árnyékában a kettészakadó falucska lakói kishíján egymás torkának esnek. Az ellenségeskedésnek pedig mindig megvan a maga ára. A kérdés csak az, hogy a csöndes burgundi kisváros lakói előbb észhez térnek, mint, hogy tragédia lenne.

A Csokoládé hamarosan elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Miramax

Filmek Neked!

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)