Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az Alkonyat sztárjaival is megesik, hogy az utolsókból lesznek az elsők

  • TV GO
  • 2016. 10. 20., 14:30
  • Akkor és most

Az egészen fiataltól a nem annyira fiatalokig nők ezrei álltak napokat sorba, hogy láthassák őket a vásznon. Súlyosabban polarizálódott a világ Team Edward és Team Jacob közt, mint a hidegháború két politikai blokkja közt. De hol vannak ők most?

Szépen lassan araszolunk az Alkonyat filmek tízéves évfordulójához – mindössze két rövid év van hátra. Ha most valaki kifejezetten öregnek kezdené magát érezni, annak jelezném, hogy a fényvisszaverős vegánvámpírokat megalkotó Stephenie Meyer könyvciklusának első része már tavaly betöltötte a tízet. Tehát elérkezettnek éreztük az időt, hogy áttekintsük az egykoron fanatikusan imádott (vagy gyűlölt) szereplők merre is vannak most.

Robert Pattinson - Edward Cullen

Europress / Getty Images - Michael Buckner

A szívtipró vámpírok alfája és ómegája, akihez képest Lestat és Angel együtt is csak béna kezdők lehetnek. Bár Robert Pattinson nem itt szerepelt először sikerfilmben - a Harry Potter és a tűz serlegében sikerült nem túl maradandót alkotni, és ott még élőhalottá sem sikerült válnia – mégis az Alkonyat széria hozta el neki az igazán nagy ismertséget, amit aztán elég vegyesen kamatoztatott. A romantikusvámpír skatulyából úgy látszott, hogy 2012-ben a David Cronenberg által rendezett Cosmopolis főszereplőjekét törhet ki, de végül a film fogadtatása nem sült el túl jól. Majd feltűnt a szintén Cronenberg rendezte Térkép a csillagokhozban, amiben nem volt rossz, de igazából jó se, akárcsak a film maga. Legutóbb Brady Corbert Budapesten forgatott filmjében szerepelt, igaz nem túl sokat, de kifejezetten jól, mondjuk nem csak emiatt érdemes megnézni a 2015-ös The Childhood of a Leadert.

Europress / Getty Images - Grant Lamos IV

Kristen Stewart - Bella Swan

Europress / Getty Images - Michael Buckner

Az Alkonyat filmek női főszereplője, akinek a karaktere annyira üres volt, hogy gond nélkül képzelték magukat a helyébe a rajongók tömegei. És erre a szerepre nem is találhattak volna alkalmasabb személyt, mint a nyitottszájjal létezés örökös csúcstartója, Kristen Stewart-ot. Ő se az Alkonyatban kezdte, sőt, kifejezetten sokat szerepeltetett gyerekszínész volt, de a szekér egyértelműen akkor ment neki a legjobban, míg a vámpírszéria lendülete is tartott. Így lett például a szerephez tökéletesen sápadt színésznő a Hófehér és a vadász főszereplője. A már említett skatulyából Kristen is többször megpróbált kitörni, és akárcsak Pattinson esetében az első próbálkozás – a Jack Kerouac regényéből készült 2012-es Úton - nem volt elég átütő a manőverhez. Azonban az Alkonyat utáni első komolyabban vehető próbálkozása, az egyébként egész kellemes BeSZERvezve című filmmel nem volt gond, mondjuk ehhez Kellett Jesse Eisenberg is. És, ha már egyszer valami bevált, akkor Stewart és Eisenberg újabb filmmel állt elő idén, méghozzá Woody Allen dirigálásával. A Café Society, ha nem is tartozik a legjobb Woody Allen filmek közé, még így is kifejezetten élvezetes alkotás, amiben az egykori Bella esetlenségének a nyomát se találni.

Europress / Getty Images - Jamie McCarthy

Anna Kendrick– Jessica

Europress / Getty Images - Jason Merritt

Onnan szép nyerni, ahonnan Anna Kendricknek sikerült. A mindössze biodíszletként funkciónáló „barátnő” szerepét betöltő színésznő ugyanis azóta híresebb, mint az Alkonyat főszereplői együtt. Ezt a sikert pedig pont nem az Alkonyatnak köszönheti, hanem a 2009-es Egek urának és a 2012-es Tökéletes hang című filmjeinek. Na, nem mintha arról lenne szó, hogy Hollywood új dámáját köszönthetjük benne, de az olyan filmjei, mint a 2011-es Fifti-fifti és a 2014-es A hangok, vagy az idei Mike és Dave esküvőhöz csajt keres a keresettebb színésznők közé emelték. És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a napokban kerül a mozikba a Justin Timberlake-el közös animációsfilmje a Trollok, aztán pedig Ben Affleck mellett tűnik fel A könyvelőben.

Europress / Getty Images - Alberto E. Rodriguez

Taylor Lautner - Jacob Black

Europress / Getty Images - Stuart Wilson

Nem véletlenül hagytam a pólólevétel császárát, az alpakkaszerű tekintetével tinilányok százezreit megbabonázó Lautnert a végére. Ugyanis hiába tudta megőrizni színészi integritását még akkor is, mikor a filmtörténelem legrondább CGI-farkasává kellett átváltoznia, a további filmes ajánlatok csak nem jöttek. Pedig a 2014-es Run the Tide minden volt csak rossz film nem, sőt. Mondjuk a következő évben mozikba eresztett Parkour életre-halálra már inkább csak egy sima akciófilm, pont olyan, amilyet az Alkonyatbeli teljesítménye után vártunk Lautnertől. Mindezek mellett érdemes megkövetni őt, mivel amit a Scream Queens második évadában eddig nyújt az kifejezetten élvezetes, ráadásul sokkal jobban áll neki a humor, mint a buta akció.

Europress / Getty Images - David Becker

AZ ALKONYAT-SAGA RÉSZEI A TV GO-N:
- Alkonyat - Napfogyatkozás
- Alkonyat - Újhold
- Alkonyat - Hajnalhasadás II. rész

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Europress / Getty Images

Kategóriák: Akkor és most

Filmek Neked!

Alkonyat - Hajnalhasadás II. rész

Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasy (2012)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

Nagyfiúk

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2010)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)