Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

ZENE A TV GO-n: „Nézz, nézz az ég felé…” – Charlie 65

  • TV GO
  • 2016. 10. 29., 08:51

Ezen a hétvégén is egy születésnapját ünneplő énekessel, zenésszel indítjuk a hétvégét a TV GO-n, ez pedig nem más, mint a jellegzetesen rekedt hangú Horváth Károly, azaz Charlie, aki október 28-án töltötte be 69. életévét.

A magyar könnyűzene talán egyik feledhetetlen művésze a Liszt Ferenc-díjjal is kitüntetett magyar énekes, aki a rock, a jazz, a soul és a blues műfajokban is maradandót alkotott eddigi pályája során. Charlie pályája egészen érdekesen alakult a kezdetekben, ugyanis eredetileg Markó Iván évfolyamtársaként balett-táncosnak készült, de ezt a szenvedélyét egy betegség miatt meg kellett szakítania.

A zene felé gimnazistaként fordult, ezekben az években alapította meg első együttesét, ám hamar, már 1967-ben a Decca tagja lett. A zenekart jogi okok miatt át kellett nevezniük, amit a mexikóvárosi sportesemény által megihletve Olympiára kereszteltek a Deccából már ismert tagok többségével. A formáció ugyan sok, kisebb sikert is elért, még nemzetközi porondom, Belgrádban is felléptek, de belső ellentétek miatt feloszlott a zenei összeállás. Ezt követően Charlie külföldön próbált szerencsét: két és fél évig az Afriaca nevű formációban formálta zenei stílusát, ekkor fordult a funk és a soul felé. Hazatérését követően nagyon sokat zenélt öccsével, Horváth Csabával, akivel sokat játszott szaxofonon és fuvolán is, de ekkortájt ismerkedett meg Tátrai Tiborral, a későbbi Tátrai Band megalapítójával. Több próbálkozást is tett a haldoklófélben lévő Generál felélesztésére, ám az végül 1979-ben feloszlott a második nagylemez megjelenését követően.

A jazzénekes ezt követően – a különféle színházi és zenei megkeresések ellenére – körülbelül tíz évig ismét elhagyta az országot: ez idő alatt sokszor az 1982-ben megalakult Pannónia Expresszel turnézott vagy éppen Svájctól Japánon, Spanyolországon és Norvégián át az Egyesült Államokig járta a világot. Hazatérését követően csatlakozott a Tátrai Bandhez, később belekezdett szólókarrierjébe is: utóbbi időszakához kapcsolhatók legismertebb dalai, az emblematikus Jég dupla whiskey-vel, Az légy, aki vagy, illetve a Nézz az ég felé is. 1998-ban Ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon A holnap már nem lesz szomorú című számával. A többször eMeRTon-díjjas (1991, 1993, 1994, 1997) előadó ugyanebben az évben megkapta A Magyra Köztársaság Érdemrend kiskeresztjét.

Tartsatok Velünk és Charlie-val a TV GO-n megtalálható koncerten!

CHARLIE 65 - AZ ÉNEKES-ZENÉSZ KONCERTJE A TV GO-N:
- Horváth Charlie 65

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: MTI

Filmek Neked!

Charlie 65 Papp László Sportaréna 2012

Magyar koncertfilm, (2012)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Aranyhaj és a nagy gubanc

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2010)