Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Mocsárvidék képében érkezett meg a True Detective igazi örököse

  • TV GO
  • 2016. 11. 02., 14:30

Nincs akkora különbség a spanyol és az amerikai lápvidék között, mint azt hinnénk. Mind kettő gyönyörű, és mind kettő a maga nemében egy halálcsapda.

Alberto Rodríguez 2015-ös filmje szinte adja magát, hogy Nic Pizzolatto 2014-es sorozatának első évadjához mérjük. A megszólalásig hasonló környezet és a két történet alapját adó sorozatgyilkossági ügyek tálcán kínálják a párhuzamot száminkra. De még a főszereplők kiválasztásában is sok az egyezés. Juan (Javier Gutiérrez) és Pedro (Raúl Arévalo) a Mocsárvidék két kissé elveszett nyomozója, ugyanis legalább annyira nem találják a helyüket a világban, mint anno Rust (Matthew McConaughey) és Marty (Woody Harrelson). Azonban amennyi a közös a két párosban, annyi a különbség is.

VertigoMedia

Igaz, hogy a Juan és Pedro közötti dinamikát is kettőjük különbözősége teremti meg, ahogy a True Detective főszereplői közt is, de nem az ott meg szokott filozófikus alapon, hanem sokkal inkább társadalmi okai vannak. Hiába hasonlítanak a helyszínek, mivel a kor és a hely, ahol játszódik a Mocsárvidék alapjaiban határozza meg a különbségeket. 1980-ban járunk Spanyolországban, mindössze öt éve halott Franco, és hiába került hatalomra I. János még minden elég zavaros. Senki sem lehet abban biztos, hogy az, akivel éppen szembe találja magát a régi vagy az új rezsim híve. Vagy, ha tisztában is van vele, ahogy tudja Pedro is Juanról, hogy a Franco-rezsim maradékát képviseli, nem kristályosodott ki, hogy ez tulajdonképpen mit is jelent, hogyan kellene egymáshoz viszonyulniuk.

VertigoMedia

Ebben a képlékeny világban mindössze egy biztos pont látszik. A pedig a leszakadó területek kilátástalansága. A mocsárvidék ahonnan ki nyíltan, ki kevésbé, de szabadulni akar. És ahol az a kettősgyilkosság is bekövetkezik, aminek két fiatal lány az áldozata. Ezt az egyébként átlagosnak tűnő esetet próbálja kivizsgálni a két főszereplőt, akik hamar belátják, hogy kénytelenek egyre mélyebbre ásni, ha ki akarják deríteni az igazságot, azonban ez rájuk nézve sem veszélytelen válalkozás.

A Mocsárvidék mindenki szívét képes megdobogtatni, aki szereti a lassan kibontakozó, de végig feszült bűnügyi történeket, amihez ráadásul páratlan képivilág társul.

A Mocsárvidék elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrás: VertigoMedia

Filmek Neked!

Mocsárvidék

Színes, magyarul beszélő, spanyol krimi (2014)

A kém, aki dobott engem

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2018)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Csillag születik

Színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, filmdráma (2018)