Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

47 éves lett a Wall Street rafinált farkasa

  • TV GO
  • 2016. 11. 04., 08:45

Ahhoz, hogy egy szép napon Jordan Belfort légy, szükséged lesz egy Mark Hanna tanácsaira. De a szülinapos Matthew McConaugheynak nem csupán a Wall Street farkasának forgatásán voltak érdekes dolgai. Tudtad róla?

A Wall Street farkasa megtekintése után majdnem vettem egy malacperselyt, hogy jó megtakarítóként majd évek múlva előrántsak egy egész halom pénzt. 3 évvel fogadalmam megtétele után büszkén jelentem: elbuktam. Még mielőtt eltemetnél, meg kell értened valamit. Még nem találkoztam pénzügyi előadóval, de még olyan tanácsadóval sem, aki elhitette volna velem, hogy a bolti visszajáróból pár hét alatt a Brit-Virgin szigeteken találhatom magam.

Jó, hát valahol mindenki Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) akar lenni, de mire ment volna – a filmben – ha filmbéli főnöke nem hívja meg egy laza üzleti töltögetésre?

Martin Scorsese filmje egyáltalán nem törődik a tőzsdecápák jó hírnevével, ezért most dobjuk a finomkodást és lássuk a tényeket! A nagyjából hat perces jelenet jóbára két dolog miatt maradt emlékezetes. 1., finom sültek helyett Janka néni (Szomszédok) praktikáihoz hűen egy alapos zülléssel törik meg a napot 2., Matthew McConaughey legendás felsőtest „rítusa” miatt, ami eredetileg nem is szerepelt a forgatókönyvben.

via GIPHY

El kell ismerni, hogy a jelenet valóban zseniális, de ami ennél is durvább, az szülinaposunk őszinte alakítása. Bár rövidke szerep az övé, jelentősége meghatározza a történet egészét. Egyrészt az akkor még józannak mondható Jordan azonnal apaképpé fogadja, másrészt lerántja a leplet a pénzsarok világáról. Nézőként nagyon kell figyelnünk, minden elhangzott szónak, apró rezdülésnek fontos szerepe van, ami talán könnyen fajsúlytalanná válna, ha McConaughey helyett valaki másra bízták volna ezt a feladatot.

A civil életben azonban nem ennyire "élrevasalt" alak, mint Mark Hanna. 1999 októberében csendháborításért hívták ki hozzá a rendőröket: a hangos zenére meztelenül bongo dobokat verő McConaughey-t és ismeretlen barátját be is vitték. A bongo dobok iránit szeretete azonban megmaradt. Sőt! A The Cult zenekar egyik 2012-es koncertjén a színpadra is felment dobjaival. (Nem mellesleg az együttes nagy rajongója.)

Egy darabig őt is fontolgatták a Titanic férfi főszerepére. Vajon ki, hol tartana most, ha akkor ő kapja meg Jack Dawson szerepét DiCaprio helyett? De visszautasított egy szerepet A sakál című filmre és ugyan a Féktelenül 2-ben is esélyesnek tartották egy szerepre, mégsem kapta meg. Ennek ellenére 6 Oscar-díjas rendezővel is dolgozott színészi pályája során.

A mottója: Just keep living (Csak élj). Saját ruhamárkáját ez alapján j.k. living-nek nevezte el.

McConaughey Hollywood igazi fura alakja. Nem használ dezodort vagy kölnit. Volt idő, amikor a házában 3 hálószoba volt és ő felváltva aludt is mindegyikben. Dohányt rág, mint egy igazi texasi cowboy. 2006-ban annyira elégedett volt az interjúval, amit Barbara Walters készített vele, hogy cserébe megmaszírozta a högy lábát.

Fél a forgóajtóktól!

Eredetileg védőügyvédnek készült, végül a Ha ölni kell és az Igazság ára című filmekben eljátszhatta.

És természetesen ne feledjük, hogy ő is azon színészek közé tartozik, akik nagy áldozatra hajlandóak egy jó szerep kedvéért. A 2013-as Mielőtt meghaltam címszerepének kedvéért 21 kilót fogyott, hogy hitelesen játszhassa el a HIV beteg karaktert. Az alakítása Oscart ért.

Szülinaposunkat 2016-ban a Harc a szabadságért című filmben láthatjuk, de hamarosan az Arany és A setét toronyban is találkozhatunk vele.

MATTHEW MCCONAUGEHY FILMJEI A TV GO-N:
- A Wall Street farkasa
- Az újságos fiú
- Az igazság ára
- Magic Mike

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció: twitter

Filmek Neked!

A Wall Street farkasa

Színes, magyarul beszélő, amerikai életrajzi dráma (2013)

Az újságos fiú

Színes, magyarul beszélő, amerikai thriller (2012)

Az igazság ára

színes, szinkronizált, amerikai dráma (2011)

Magic Mike

Színes, szinkronizált, amerikai vígjáték (2012)