Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A női Woody Allen újra támad - 2 nap New Yorkban

  • TV GO
  • 2016. 11. 04., 14:30

Julie Delpy újabb kétnapos kalandra kalauzol minket, ezúttal New Yorkba, a filmes neurózis szülőföldjére.

Lassan tíz éve, hogy a francia író- és rendezőnő, aki egyben filmjeinek főszereplője is bemutatást engedett nekünk életének egy kis darabjába. Persze nem önéletrajzi film a 2 nap Párizsban, de Julie Delpy le sem tagadhatná, hogy az ott megismert, és általa is alakított Marion szerelmi évődése és defektes családi élete nagyrészt saját életéből táplálkozik. De alátámasztásul: a filmbéli szüleinek szerepét nem mások játszották, mint saját valódi szülei.

Magnolia Pictures

Nem kevesebb, mint öt évet kellett várni, hogy Marion története folytatódjon. Azonban Delpy némi egoizmus által vezérelve az új filmből simán kikukázta az előző film férfi főszereplőjét, Jacket (Adam Goldberg), hogy Marion központúságát most már semmi se vonhassa kétségbe. Na, meg persze a cselekményt áthelyezte New Yorkba.

A történet szerint Marion miután szakított Jackkel, megismerkedett a közepesen ismert rádióssal, Mingussal, akivel egyfajta woody alleni idillben élik az életüket, tehát a dolgok nem tökéletesek, sőt kissé diszfunkcionálisak, de azért boldogok együtt. Ebbe rondít bele a tény, hogy Marionhoz látogatóba érkezik a családja. Azok, akik látták a 2 nap Párizsbant nem okoz meglepetést, hogy a francia lány rokonsága egy kisebb katasztrófával ér fel. Persze a Chris Rock játszotta Mingusnak fogalma sem lehet minderről. De nem telik el soka filmből, hogy bőrén tapasztalja, hogy egy kis kulturális különbség mennyire kiborító tud lenni.

Ami a legnagyobb erőssége és egyben kicsit a gyengéje is a filmnek, hogy bár a legviccesebb jeleneteit a látogatók kontra helyiek konfliktus szüli meg. Gondolok itt a kedves apósra (Albert Delpy), aki a francián kívül sok nyelvet nem beszél, de kulturálisan sem hajlandó eltávolodni szülőhazájától. Vagy Marion túlfűtött hugicájára, Rosera (Alexia Landeau), akinek kedvtelése, hogy pucéran mászkáljon otthon, és akkor a fiújáról (Alexander Nahon), a magát művésznek képzelő füves kóklerről nem is beszéltünk.

Magnolia Pictures

Mégis a 2 nap New Yorkban Marionról szól, aki próbál a családja és az új élete közt egyensúlyozni, miközben művészeti karrierjét is egyengetnie kell, még akkor is, ha ez szó szerint azt jelenti, hogy áruba bocsátja a lelkét. Ez a szaggatottság pedig bizony képes megtöri a filmet helyenként, ami így elég kettős érzést tud hagyni az emberben. Egyfelől megvan benne Woody Allen neurózisa, de ezt képtelen igazán kifinomult humorrá transzformálni. De, akinél ez nem is elvárás az nagyon jól tud szórakozni azon, ahogy a sztereotip New York-i világ találkozik a sztereotip francia vendégekkel.

TOVÁBBI NÉZNIVALÓK:
- 2 nap Párizsban
- Így jártam a mostohámmal
- Haláli temetés

A 2 nap New Yorkban tiszteséges folytatása a 2 nap Párizsbannak, akinek az tetszett nagy valószínűséggel ez is fog. Aki pedig nem látta az első részt az se kerülje el, ugyanis önmagában is képes megállni a helyét. Vagy akár meg is nézheti az előzményeket pár kattintás után.

A 2 nap New Yorkban elérhető a TV GO kínálatában.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Magnolia Pictures

Filmek Neked!

2 nap New Yorkban

Színes, német-francia-belizi vígjáték (2011)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)