Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Bill Murray harminc éve irtja a szellemeket

Bill Murray harminc éve irtja a szellemeket

  • Lavicska Zsuzsanna
  • 2014. 06. 03., 16:04

Hülye járással és szelleműzéssel udvarló Bill Murray, hirtelen szexuális démonná változó Sigourney Weaver, undorító nyálkával támadó szörnyek. 1984-ben mutatták be a nyolcvanas évek kultikus horror-vígjátékot, a Szellemirtókat. A kerek születésnap alkalmából összegyűjtöttünk néhány érdekességet a filmről. Miből készült az óriás mályvacukor-szellem ragacsa, mit keres Columbo a neoncsöves videoklipben, és lesz-e harmadik rész?

Sztárparádé a videoklipben

Ray Parker Jr. csodálatos, neonfényekkel operáló videoklipjében a szellemirtókat alakító színészek mellett olyan hírességek is feltűnnek egy-egy tátogás erejéig, akiknek egyébként semmi közük a filmhez. Chevy Chase, Danny DeVito és Peter Falk is elrebegi, hogy „ghost busters”, amikor a refrén ezt éppen megkívánja. A filmcímet kitartóan ismétlő kórust Parker egyébként a barátnője haverjaiból dobta össze, mert a szűkös határidő miatt nem tudott már énekeseket keresni.

Miből készült az óriási mályvacukor-szellem?

Forrás:AFP

A gonosz arcú, óriás mályvacukor-matróz szétrobbantásával a komplett szereplőgárdát ellepi a fehér ragacs, ami se nem cukros se nem finom, mert borotvahabból készült. A Walter Peck-et alakító William Atherton-ra több mint ötliternyi habot borítottak, amitől el is veszítette az egyensúlyát. Atherton egyébként a bemutató után még sokáig nehezményezte, hogy a magánéletben folyton az ellenszenves karakterével azonosították, és lépten-nyomon inzultálták.

Melyik vígjáték előzte be a Szellemirtókat?

Forrás: AFP

Egészen 1990-ig, a Reszkessetek, betörők! bemutatójáig a Szellemirtók volt minden idők legnyereségesebb vígjátéka. A vicces, ám időnként kanapéból vagy hűtőből támadó szörnyekkel operáló horrorra valószínűleg kevesebb szülő vitte el a gyerekét, mint a cuki és vagány kisfiú rablóhajkurászására.

A Szellemirtók inspirálta képzőművészeti alkotások

Forrás:AFP

Idén májusban a Los Angeles-i Gallery 1988-ban egy egész kiállítást szenteltek a Szellemirtók világától megihletett művészek alkotásainak. A festményekre futurisztikus, cikázó fénycsóvák kerültek, de született a rémisztő szörnyet pillangókkal megszelídítő gyerekszobai faldísz és a szellemirtó bizniszt népszerűsítő, újragondolt plakát is.

De mikor jön a harmadik rész?

Forrás: AFP

A korábbi Szellemirtó-filmek rendezője, Ivan Reitman producerként sürgetné a harmadik rész megvalósítását, és már rendezőt is talált a projekthez. A vicces és szórakoztató Zombieland című film rendezője, Ruben Fleischer jó választásnak tűnik, de az alkotók még nem erősítették meg az együttműködést. Ivan Reitman a Dr. Egon Spenglert alakító, és az első részt íróként is jegyző Harold Ramis tavaly bekövetkezett halála után lépett vissza a folytatás megrendezésétől.

Filmek Neked!

Már megint Te

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2010)

A temetésem szervezem

Színes, szinkronizált, amerikai-német-lengyel filmdráma (2009)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Graffaló és barátai

Színes, magyarul beszélő, angol-német családi animációs film (2009)