Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az örök mellékszereplők: Michael Madsen

  • TV GO
  • 2016. 12. 05., 18:30
  • Örök mellékszereplők

A Kékfény statisztikái alapján az alkoholista bűnelkövetők túlnyomó többsége negyvenes-ötvenes férfi. Michael Madsent azonban jó eséllyel már az óvodában is sarokba állították, mert whiskyvel turbózta fel a menzai ivólét és védelmi pénzt szedett csoporttársaitól.

Színészi karrierje kora hajnalán azonban még nem tűnt eleve elrendeltetettnek, hogy Hollywood vezető kellékesei bezárják a „szeszegér gengszter” feliratú tárolóba. A chicagói Steppenwolf Színházban a nála öt évvel idősebb John Malkovich padawanja volt, majd hamarosan megkapta első filmszerepét is az Against All Hope című drámában, ahol – mit ad isten – egy masszív alkoholbogarat alakított. A buflák bűnöző címkét pedig Quentin Tarantino akasztotta rá a Kutyaszorítóban jóvoltából, mikor is Mr. Blonde-ként késével Van Gogh-ot faragott a túszul ejtett zsaruból. Ezt követően élvonalas és a magyar ABC betűivel nem kategorizálható filmekben egyaránt tárt karokkal várták. A Szabadítsátok ki Willyt című filmben csodával határos módon jófiút játszott. Ebben persze talán az is közrejátszott, hogy a célközönséget sokkolta volna, ha egy üveg Moskovskaya benyakalása után kifilézi a címszereplőt.

Forrás: YouTube

A Mulholland – A gyilkos negyedben olyan pálya- és sorstársai mellett szerepelt, mint Chazz Palminteri, Treat Williams és a Baldwin-család Baumgartner Zsoltja, Daniel. Majd jött a Fedőneve: Donnie Brasco, melyben annak ellenére is hitelesen formálta meg Sonny Black gengszterfőnököt, hogy olasz-amerikai kollégái mellett úgy festett, mint Gojko Mitic a Standing Rock-tüntetők között. (A jó Michael ugyanis dán felmenőkkel büszkélkedhet, akik pedig köztudottan botrányos módon készítik a bolognait.) A Kill Billben újfent testhezálló karaktert alakított, a csupaszív Budd figurájához pedig kiváltképp passzolt emblematikus orgánuma. Madsen beszédhangja ugyanis ahhoz hasonló, mint amikor az ember felfal egy komplett salakmotor-pályát, majd azt két liter akkumulátorsavval fojtja le.

Később feltűnt a Halj meg máskor című 007-es filmben, a Sin Cityben Bruce Willis akadékoskodó kollégájaként, majd a filmipar feneketlen latrinájában is megmártózott a dadaista fürdőmester, Uwe Boll jóvoltából. Majd tíz évvel később újfent búvárkodott egyet – immár Vinnie Jones társaságában – a hazai gyártású Magic Boysnak köszönhetően. Michael eddig kb. 150 produkcióban szerepelt, és úgy tűnik, továbbra sem játszadozott el a nyugdíjba vonulás gondolatával: 2017 végéig több mint tíz filmje vár bemutatásra.

Illusztráció: YouTube

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Örök mellékszereplők

Filmek Neked!

Sin City: Ölni tudnál érte

Színes, fekete-fehér, szinkronizált, amerikai akciófilm (2014)

Hazug igazság

Színes, magyarul beszélő, amerikai-kanadai akciófilm (2011)

Agymanók

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2015)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)