Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Filmek a természet védelmében - zöld hírek a filmvilágból

  • TV GO
  • 2016. 12. 12., 12:30
  • Dokumentumfilm

1999-et írtunk, mikor néhány felnőtt bejött az osztályfőnökire, meséltek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, majd a kezünkbe nyomtak egy-egy dobozt, amire ráragasztottak néhány fenyőmagot. Elültettem őket, de nem keltek ki, ellentétben a boltban vásárolt citrommagokkal, amikből pár év alatt csinos kis bokor cseperedett. Ebben a percben is hat új csemete növekszik az ablakomban, egyetlen emberként jelenleg ennyit tehetek a zöldebb jövőért.

Mondjuk nem hiszem, hogy fel tudnám venni a versenyt az Északi-sark alatt rejtőzködő kőolaj és földgáz után kutatókkal – milyen praktikus, hogy szépen olvad arrafele a jég -, de az olyan emberek, mint Leonardo DiCaprio már annál inkább.

2016 is jóval melegebb volt az átlagnál, no persze még nem annyival, amennyit a fejlett országok vezetői a szemünk előtt lebegtetnek. Az idei szezon legnagyobb meglepetését az Özönvíz előtt című dokumentumfilm szolgáltatta. Leo útra kelt, hogy személyesen beszélgessen olyan emberekkel, akik hitelesen tudnak nyilatkozni környezetünk jelenlegi állapotáról. A vészharangokat erősen kopácsoló film azóta a köz javára bocsátatott, és bárki megnézheti az interneten.

Leo a forgatás után is elhivatottan kampányol a világ mellett, így egyáltalán nem meglepő, hogy ő rendezi a nem is olyan rég bejelentett Bolygó kapitánya mozit. A napelemes kapitánnyal anno egy rajzfilmsorozatban találkozhattunk, aki a mágikus gyűrűkből életre hívva alaposan odacsapott a környezetgyilkos agyasok asztalára.

via GIPHY

Kicsit politika, kicsit nem, de újabb jó hírek érkeztek az USA-ból: A Paramount Pictures folytatni fogja Al Gore klímaváltozás elleni kampányáról szóló Kellemetlen igazság című dokumentumfilmjét. A stúdió közölte, hogy az Oscar-díjas alkotás folytatásának bemutatója a Sundance Filmfesztiválon lesz januárban. Az új dokumentumfilmben Al Gore a globális felmelegedés folytatódását és megfékezésének lehetőségeit vizsgálja. A stúdió közleményében Gore a klímaválság megoldása iránti elkötelezettségre szólított fel, és hangsúlyozta, hogy vannak reményt keltő okok e tekintetben.

Illusztráció: pinterest

A témában már korábban is láthattunk jeles alkotásokat. Például Erin Brockovich, zűrös természet című filmben Julia Roberts a címadó főhősnő bőrében egy kiszolgáltatott falu lakói mellé állva nekitámad a környezetét mérgező multicég ellen. Kiváló alkotás!

És végezetül ki ne emlékezne Az erdő harcosára? Ez az a film, amiben Chuck Norris az erdő szellemeként osztogatja a pozitív üzenetű pofonokat az illegális természetpusztítók kapzsi orcájára.

Illusztráció: youtube

Ismerd meg a természet világát - dokumentumfilmek a TV GO-n!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Foto: Europress / Mike Windle - Getty images

Illusztráció: youtube, pinterest Forrás: NatGeo, vanityfair, MTI

Kategóriák: Dokumentumfilm

Filmek Neked!

Az utolsó óra (feliratos)

Színes, feliratos, amerikai dokumentumfilm (2007)