Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Disney-mesedélután a TV GO-n – Ezért király az oroszlánkirály-lét

  • TV GO
  • 2016. 12. 18., 11:39

Klasszikus történetek klasszikus élethelyzetekről. Talán ezért is szeretjük Walt Disney egészestés rajz- és animációs filmjeit, melyeket most egy új sorozatunkban némi nosztalgia mellett ajánlunk a legkisebbeknek és gyermeklelkű szüleiknek.

Ha hirtelen kellene mondani az animáció zsenijének, Disney-nek a filmjei közül párat, e heti választásunk garantáltan benne lenne az első háromban: a történet, a betétdalok mind-mind olyanok, amelyek egy életre beivódnak az emberbe, így talán nem is csoda, hogy az 1994-es oroszlánkirály története a kétezres évek közepére – tíz év leforgása alatt – trilógiává nőtte ki magát úgy, hogy semelyik epizódja sem lett rosszabb a másik kettőnél. Persze, ez nem csak a kasszasiker számaiban, hanem a bezsebelt elismerésekben is hűen tükröződik.

Az eredeti, 1994-es történet főszereplője Szimba, a fiatal oroszlán, akinek el kell sajátítania, meg kell találnia a saját köreiben a helyét ahhoz, hogy az afrikai szavannák királya lehessen. Természetesen, ezeket az íratlan törvényeket, az élet körforgását csak a harcok árán tanulhatja meg mindenki. Szimba utódlását azonban nem mindenki nézi jó szemmel: Zordon, aki régóta feni a fogát a trónra, a király és a fia ellen a hiénákkal szövetkezik, majd tőrbe csalják őket, így Szimba nagybátyja elől mindenféle akadály elhárul, hogy magához ragadja az uralmat. A trón hivatalos várományosa azonban megmenekül, de barátaival hamarosan visszatér, hogy eltávolítsa az uralkodói székből a gyilkos gonosztevőt...

Forrás: Disney Media Distribution

Az oroszlánkirály 2: Simba büszkesége (1998)

A szavanna urának, Szimbának a története ott folytatódik, mikor a hős oroszlánnak kislánya születik, aki ráadásképpen nem is az a egy helyben maradós típus: Kiara még a mókás duón, Timonon és Pumbán is túltesz, olyannyira, hogy egyszer elszökik a jó humorral megáldott „dadáktól”, és a tiltott területre, Zordföldére téved, ahol Kovuval, Zordon trónutójával is összetalálkozik. Amolyan Rómeó-Júlia történet ez, hiszen a két fiatal egymásba szeret, de szüleik és a két család ádáz ellenségei egymásnak, így az igazi kérdés az, hogy szerelem és a szeretet képes-e a halálos ellentéteket feloldani…

Forrás: Disney Media Distribution

Az oroszlánkirály 3: Hakuna Matata

Mókás címmel fejeződik be a szavannai lakók élete, az eredetiben The Lion King 1½-nek keresztelt mozi a már említett észbontó páros, Timon és Pumba nézőpontjából láthatjuk azt, ami történt az elmúlt két részben: természetesen a már jól ismert történetek is megjelennek, ám most azokat egy igen érdekes és meghökkentő oldaláról mutatkoznak meg, amelyek talán néha kicsit komolytalannak mutatkoznak. De mit is várhatunk két ilyen széllel bélelt poéngyárostól…

DISNEY-MESEDÉLUTÁN - AZ OROSZLÁNKIRÁLY / SOROZATUNK KORÁBBI CIKKJEI:
- Oroszlánkirály 2. - Szimba büszkesége
- Oroszlánkirály 3. - Hakuna Matata

- Disney-mesedélután a TV GO-n – Verdák a pályán
- Disney-mesedélután a TV GO-n – Tarzan kalandjai
- Disney-mesedélután a TV GO-n – Alice Csodaországban
- Disney-mesedélután a TV GO-n – Aladdin történetei
- Disney-mesedélután a TV GO-n – Macskarisztokraták
- Disney-mesedélután a TV GO-n – Egy bogár élete
- Disney-mesedélután a TV GO-n – Dumbó
- Akivel a felnőttek is gyerekek lehetnek – Disney-születésnap

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Disney Media Distribution

Filmek Neked!

Oroszlánkirály 2. - Szimba büszkesége

Színes, magyarul beszélő, amerikai rajzfilm (1998)

Oroszlánkirály 3. - Hakuna Matata

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2004)

10 dolog, amit utálok benned

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (1999)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)