Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az örök mellékszereplők: Tom Wilkinson

  • TV GO
  • 2016. 12. 19., 18:30
  • Örök mellékszereplők

Nem David Morse az egyetlen színész, akivel kapcsolatban a nézőnek az lehet az érzése, hogy a Keménykalap és krumpliorrtól kezdve a Salo, avagy Sodoma 120 napján át az Reszkessetek, betörőkig minden filmben és sorozatban felbukkant.

Tom Wilkinson is pontosan ugyanezen kategóriába sorolandó. Ám míg a sztenderd mellékszereplők túlnyomó többsége akár napernyőt vagy Maci Laci alakú retró virágtartót is alakíthatna, Wilkinson csak igen ritkán bír biodíszlet jelleggel. Ezt pedig többek között egy karizma nevezetű boszorkányos tulajdonságnak köszönheti, melyet kiválóan tud kamatoztatni emblematikus szerepköreiben. A jó Tom az esetek 90%-ában olyan karaktert játszik, akit lelkiismeret-furdalás nélkül vernénk péppé egy piszkavassal, a maradék 10%-ban pedig valami totál neutrális orvost, politikust vagy baltaarcú családfőt, akivel sosem innánk sebbenzin ízű házipálinkát a vasárnapi rántott hús után. A tősgyökeres angol színész viszonylag későn, 40-es éveiben futott be igazán, ám a színpadon már előtte is nagy ásznak számított.

Forrás: YouTube

Első szerepét, mely végleg kihúzta a sorozatok és a vasárnap délutáni Hallmark-drámák mocsarából 1995-ban kapta meg az Értelem és érzelemben, majd az Alul semmiért már egy BAFTA-díjat is kitehetett a sublót tetejére. A 2000-es években alsó hangon háromszor alakított genya katonatisztet, közülük toronymagasan a Valkűr Friedrich Fromm tábornokát utáltuk a legjobban. Feltűnt továbbá a 2000-es évek (és az általános filmtörténet) egyik legegyedibb, emésztőnedvektől totálisan mentes romantikus drámájában, az Egy makulátlan elme örök ragyogásában. Ő volt a fehér köpenyes vén kecske, aki – akár egy vödör Long Island Ice Tea – kitörölte ifjú kolléganője összes emlékét egykori titkos románcukról. Aztán láthattuk az évtized egyik leghatásosabb parafilmjében, az Ördögűzés Emily Rose üdvéért című produkcióban, amint Moore atyaként a megszálló démonok nevét követeli a címszereplőtől, és egyszer sem kapja a Zsákovits Lajos választ. Wilkinsont mellesleg kétszer is jelölték Oscar-díjra: egyszer a Michael Claytonért, egyszer pedig az A hálószobában című filmért, amiért duplán számkivetett lett a mellékszereplők börtönszigetén.

Illusztráció: YouTube

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Kategóriák: Örök mellékszereplők

Filmek Neked!

Szellemíró

Színes, szinkronizált, francia-német-angol misztikus thriller (2010)

Zöld darázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték (2011)

A cinkos

Színes, magyarul beszélő, amerikai történelmi dráma (2010)

Spíler

Színes, magyarul beszélő, angol akciófilm (2008)