Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Sátán sátán hátán – A rítus

  • TV GO
  • 2016. 12. 22., 18:01

„Ennek a lánynak orvos kell, nem holmi vatikáni hókuszpókusz.” – a Nagy Horrorfilmes Klisétár szerint így hangzik az a mondat, melynek egy ördögűzős filmben kötelező elhagynia a hitehagyott karakter száját.

Márpedig itt akad hitehagyott karakter, aki történetesen egy fiatal pap. Na, de miért is vallja immár, hogy mindenre van tudományos magyarázat? Az pontosan nem derül ki, de tény, hogy köze van anyja halálához. Namármost, a sors összehozza egy feketeöves, rutinos ördögűzővel, aki meg van győződve róla, hogy egyes tinilányok nem éppen cirkuszi ambíciók miatt tekerednek ki bizarr pózokba, ellenben a sátán gyorstalpaló nyelviskolájának köszönhetően beszélnek folyékonyan latinul. Kettőjüket pedig egy kétségbeesett anya keresi meg, aki gyanítja, hogy lánya hasonló tüneteit nem mulasztja el a Rivotril-kúra. Őőő… egy pillanat, nem ismerős ez valahonnan?

Forrás: YouTube

Az Ördögűző rendezője, William Friedkin vélhetőleg csak azért nem indított plágiumpert Mikael Hafström ellen, mert A rítusban konkrét utalás van minden idők egyik legnotóriusabb parafilmjére. „Most mire számított, hogy körbeforog a feje?” – kérdezi a Lucas atyát alakító Anthony Hopkins fiatal kollégájától titkon azt remélve, hogy ettől a halmozottan jószándékú néző elnézőbben viszonyul ahhoz a tömény utóérzés-cunamihoz, melyet A rítus zúdít a nyakába. Na, de akkor mondjunk egyetlen okot, amiért mégis érdemes megpróbálkozni az ominózus filmmel! Egyrészt adott egy sajátos, éjsötét atmoszféra, másrészt az Ördögűzőhöz képest jóval korszerűbb a technikai megvalósítás, harmadrészt pedig Hafström is ért a hatásos paráztatáshoz. És ha ez édeskevésnek találnánk: Anthony Hopkins magyartudását is megvillogtatja, még, ha ennek a szinkronizált változatban nincs is különösebb szenzációértéke.

Illusztráció: YouTube

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

A rítus

Színes, magyarul beszélő, amerikai misztikus thriller (2011)