Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Egyszerű történet, bonyolult ételek - Az élet ízei

  • TV GO
  • 2017. 01. 04., 07:30

A Csokoládé rendezője nem rázza meg túlságosan az ötlefát, de így is gazdagabbak lettünk egy igen kellemes, melegen tálalt filmélménnyel.

Lasse Hallströmnek egy nagyon ellentmondásos rendező. Egyfelől ott vannak azok a filmjei, amiket annak ellenére is szeretünk, hogy szinte elviselhetetlenül szentimentálisak: Gilbert Grape, vagy a leadben említett Csokoládé. Másfelől ott vannak az olyan filmjei, mint a Kedves John, amit tényleg képtelenség anélkül végig nézni őket, hogy az atombomba erejével arcunkba csapó giccs ne égesse porrá a jó ízlésünket.

Szerencsére azonban Az élet ízei az első kategóriához tartozik, amit annak köszönhet, hogy nagyjából a Csokoládé kajapornósított változatát kapjuk meg. Akárcsak abban, most is egy zárt és befelé forduló dél-francia közösség életét borítják fel a jövevények. És akárcsak a Csokoládéban most is az elfogadás lesz a legfontosabb üzenet.

Touchstone Picture

Az elfogadás azonban nem szokott zökkenésmentesen megvalósulni. A már említett dél-francia kisvárosban sem megy ez egyik napról a másikra. Főleg, hogy két világ csatája bontakozik ki, mikor a tradicionális francia konyhát tökéjre fejlesztő, Michelin-csillagos Madam Mallory (Helen Mirren) étterme olyan konkurenciát kap az újonnan érkező Kaddam család képében, amire igazán nem számított. Az elsőre nagyon harsány és lehetetlenül színes jövevények ugyanis nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják a saját indiai éttermüket. Ez természetesen a karót nyelt, Michelin-csillagos szakács ezt pedig egyértelmű hadüzenetnek tekinti. Persze a másik oldalt sem kell félteni, ha csatározásról van szó.

TOVÁBBI FILMEK A TV GO-N:
- Lazacfogás Jemenben
- A nemzet aranya - Titkok könyve
- Arthur, a legjobb parti

Persze hiába dörögnek a kurkuma ágyúk az egyik oldalról, és rohamoznak a Burgundi csigák a másikról, nem Hallströmről lenne szó, ha az acsarkodás végül nem egy hatalmas gasztrószintézisben bontakozna ki. Ugyanis Hassan Haji (Manish Dayal) a már kicsit viccesen is tehetséges szakácspalánta ráébreszti a küzdő feleket, hogy többre mennek, ha nem a széthúzással foglalatoskodnak, hanem a saját hiányosságaikat a másik előnyeivel pótolják ki. Ez persze nem csak a konyhában válik termékeny ötletté, hanem a tágabban vett világban is, aminek köszönhetően a korábban harcoló felek sáncain átívelő szerelmek is kibontakoznak.

A már-már tökéletesnek ígérkező idillt azonban keresztülszeli Haji ambíciója, hogy nemzetközileg elismert séf lehessen, ami azzal a konfliktussal jár, hogy hátra kell hagynia a festői dél-francia városkát annak minden lakójával. Ez pedig nem csak azoknak nehéz, akiket hátrahagyott, hanem az akkor már híres szakácsnak is.

Touchstone Picture

Az élet ízei egy kedves, de nem túl eredeti történet, ami az elképesztő mennyiségű kajapornóval és a szentimentalizmusával egyszerre laktaja jól a szemünket és a lekünket. Mindazoknak, akiknek tetszettek Lasse Hallström eddigi filmjei, vagy egyszerűen csak szeretik nézni, ahogy jobbnál jobb ételeket főznek szerethető emberek, mindenkéépen tegenek vele egy próbát.

Az élet ízei elérhető a TV GO kínálatában.

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Touchstone Picture

Filmek Neked!

Az élet ízei

Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték (2014)