Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Megkönnyezed annyira csodálatos a Kubo és a varázshúrok

  • TV GO
  • 2017. 01. 07., 11:30

Míg a nevetés kirázza az egyik kezedből a mikróban frissen pattogatott kukoricát, addig a másik kezeddel már keresheted is a zsebkendőt, hogy a letöröld a meghatottság könnyeit az arcodról.

Elképesztő túlzásnak fog hangozni, de a stop-motion animációra szakosodott Laika megalkotta a saját mesterművét, a magmun opusát a Kubo képében. Ehhez nem kellett más, mint hogy elképesztő bátorságról tanúbizonyságot adva merjenek egy mesét nem csak vidámsággal, de melankóliával, sőt tragédiával is megpakolni. Travis Knight így képes volt igazi súlyt adni nem csak a főszereplőnek, de az egész történetének. Ráadásul nincs az a korosztály, akinek ne tudna valamit mondani, vagy adni a Kubo. Oda vagy a népmesei motívumokért? Megkapod! Imádod a nagyívű hőstörténeteket? A tiéd! Elbűvölnek a keserédes történetek? Nevetésből és sírásból is jut bőven! De, ha a te egy a számítógépesjátékokból ismert bossfightot akarsz viszont látni, hát nem fogsz csalódni te sem.

Laika Entertainment

Mindezt egy olyan elképesztően csodás környezetben szállítja a Laika, hogy tényleg nehéz eldönteni, hogy a könny a szemükben a gyönyörűségtől, vagy attól a mélyen megrázó eseménytől gyűlt-e össze, amiből, ha nem is tobzódik a Kubo, de nem is fukarkodik velük. Természetesen ez nem jelenti, hogy egy nagy depizés lenne a film, dehogy. Sőt, ilyen szépen kiegyensúlyozott történetvezetést is nagyon rég nem láttunk, ha történik is valami szomorú csak azért, hogy a film egy későbbi pontján igazán értékelni tudjuk, ha végre rámosolyog a szerencse a főhősre.

A főhősre, aki nem más, mint a varázserejű, félszemű Kubo, aki háromhúros gitárjával és egy halom színespapírral szórakoztatja egy kis japán falu lakóit. Ahányszor Kubo rákezd gitárján az édesanyájától tanult történet zenei kíséretére, a papírjai őrült táncba, majd vad origamis átalakulásba kezdenek, hogy elfoglalják helyüket, mint egy-egy szereplője az elhangzó történetnek.

Laika Entertainment

Kubo története mindig ugyanarról szól: a rettenthetetlen szamurájról, aki élete árán mentette ki feleségét, valamint egyszem gyermekét a Holdkirály karmai közül. Mint az egyértelmű, az a gyermek Kubo volt, aki azóta a végzetes este óta egyedül gondoskodik az egyre gyengülő édesanyájáról, és akiről azóta sem mondott le a Holdkirály. A veszély azonban addig nem valós, míg minden este az éj leszálltáig hazaér anyjához, ott ugyanis nem lelehetnek rá. Csakhogy Kubo gyerek még, és ebből kifolyólag felelőtlen. Ebben a filmben pedig a hibát komolyan megtorolják. A Holdkirály lelketlen lányai kapva is kapnak a kínálkozó alkalmon, hogy rárontsanak a fiúra. Kubo miután anyjának köszönetően éppen csak megúszta épbőrrel a támadást, elhatározza, hogy leszámol a Holdkirállyal és lányaival. Ehhez az kell, hogy felkutassa az általa unásig ismert történetben felbukkanó három varásztárgya: kardot, a mellvértet és a sisakot. Esélye ugyanis csak ezekkel lehet a győzelemre. Az útján segítői is akadnak, a mogorva és Kubot már-már túlságosan védelmező majom, valamint a súlyos amnéziában szenvedő szamuráj, aki egy átoknak köszönhetően jobban hasonlít egy bogárra, mint egy emberre. A hármuk alkotta szürreális csapat pedig rengeteg viszontagságot kell kiállnia, ami persze rengeteg nehézséget jelent, de emellett legalább ennyi örömben, vidámságban, sőt még boldogságban is részük van. Főleg, hogy szép lassan megtanulják elfogadni, majd szeretni egymást, minden hiányosságukkal és hibájukkal együtt. Ez pedig abszolút nem egy rázkódás mentes, és végkép nem egy nevetés mentes út.

Laika Entertainment

De a legtöbbet mégis Kubo tanul, aki nem csak az egyre duzzadó varázserejét sajátítja el használni, de kalandjának végén egy grandiúzus lezárás keretében még a megbocsájtás művészetét is magáévá teszi, ami ott abban a jelentben és helyzetben olyan erővel hat ránk, nézőkre, hogy majd meghasad a szívünk.

TOVÁBBI FILMEK TV GO-N:
- Doboztrollok
- A kis herceg

A Laika már eddig is kiérdemelte a bizalmunkat az olyan filmjeivel, mint a Coraline, a Paranorman és A doboztrollok, de a Kubo és a csodahúrok egy teljesen más szint, egy jóval magasabb liga. Aki teheti az mindenképpen nézze meg.

A Kubo és varázshúrokelérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Laika Entertainment