Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Hogy a láva se éri a földet! – Pompeji

  • TV GO
  • 2017. 01. 06., 14:17

Ki az a félkegyelmű, aki várost építtet egy működő vulkán közvetlen szomszédságába? Nos, a magyarázat meglehetősen prózai: az ókorban a geológusi szakma még meglehetősen gyerekcipőben járt.

A rómaiak természetesen nem voltak teljesen tökkelütöttek, így tisztában voltak vele, hogy a csordogáló láva közelében nem érdemes relaxációs gyakorlatokat végezni. Viszont azt is hasonló bizonyossággal állították, hogy a Vezúv már réges-rég kihunyt. A szemfülesebbek viszont a 79. augusztusát megelőző földrengéseket is intő jelnek tekintették – kiváltképp, hogy több halálos áldozatot is követeltek – így messze elcuccoltak a városból. 24-én azonban gigászi robbanás kíséretében repült le a Vezúv csúcsa, Pompejit pedig 7–8 méter vastag hamuréteg és kőzápor fedte be. És – a közhiedelemmel ellentétben - ez okozta a legtöbb halálesetet, nem pedig a lávafolyam.

Forrás: Sony Pictures

Ha a Pompeji mindössze ezen történéseket taglalná, a jobb felső sarokban jó eséllyel ott díszelegne a Discovery Channel logó, a fásult néző pedig tovább kapcsolna a Jamie 15 perces kajáira. Éppen ezért elengedhetetlen egy korabeli sztori is, melynek a történelemhez való hűsége a Rettenthetetlenével és a Gladiátoréval vetekszik. (Azaz a nullához konvergál.) A főszereplő egy Milo nevű fiatal, aki „lohadt viselkedése miatt nagyon gyolsan gladiátolképzőben találja magát.” Csakhogy a pompeji arisztokrácia szórakozási igényei ugrásszerűen lecsökkennek, amint a Vezúv lerombolja a városképet. És hogy a zűrzavarban elmenekül egy hivatalos szórakoztató? Na, puff neki! Csakhogy Milo szíve hölgye is a városban tartózkodik, így a happy endhez elengedhetetlen, hogy az illető olvadjon bele környezetébe kaméleon módjára.

Illusztráció: Sony Pictures

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Pompeji

Színes, szinkronizált, amerikai-német akciófilm (2014)

300 - A birodalom hajnala

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm (2013)

A sas

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol történelmi kalandfilm (2011)

Valhalla - A vikingek felemelkedése

Színes, szinkronizált, dán-angol kalandfilm (2009)