Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

ZENE A TV GO-N: Nyers az Akváriumban

  • TV GO
  • 2017. 01. 14., 11:49

Kicsivel több mint tíz évvel ezelőtt fejezte be pályafutását a kilencvenes-kétezres évek egyik sikerzenekara, a Nyers. Az underground műfajának egyik kultikus szereplője éppen negyed évszázada alakult. Most mégis összeálltak újra egy közös zenélésre, a helyszín pedig a sokak által kedvelt Akvárium volt.

A zenekar magját alkotó Czutor Zoltán-Volent Zsolt-Miklós Tibor trió 1983-ban állt össze először egy zenekarrá Szegeden, akkor még Ropi néven. Első koncertjüket 1982. december 30-án, egy előszilveszteri bulin tartották, repertoárjukban tipikus iskolás zenék voltak. Az összeverődött zenekari tagok – akik akkor még csupán 13-14 évesek voltak – az AC/DC hatására csakhamar rock/metál zenét kezdtek játszani, de hamarosan kalandozásokat tettek az Iron Maiden, a Judas Priest, a Slayer zenei világába is.

Később, 1989-ben vették fel a Nyers nevet, de ez volt az az év, amikor Hevér Gábor énekesként csatlakozott a csapathoz. Hevér Czutor Zoltán gimnáziumi osztálytársa volt, és egészen 1991-ig volt a bandában, azóta pedig elvégezte a Színművészeti Főiskolát, ma pedig a Nemzeti Színház színésze.

A Nyers a kilencvenes évek közepére futott be, az elismertséget Presser Gábor lemezötletének köszönhetik, de az 1993-as Ki-Mit-Tud?-on is egészen a televíziós középdöntőig jutottak pop-rock dalaikkal. Később több, neves európai fesztiválon (Franciaország, Ausztria) – köztük az 1994-es Diáksziget Fesztiválon (SZIGET) – is felléptek. 1996-ben első albumukkal (Elmúltak a buta zenék) a MAHASZ „1995-ös Év Felfedezettje” címet és a vele járó Aranyzsiráf szobrocskát is kiérdemelték.

1996-ban – bár végig koncertezték az országot, így nőtt rajongótáboruk is – a Nyerset már a feloszlás gondolata foglalkoztatta: megromlott viszony az együttes és a lemezkiadó között, végül csupán a szüneteltetés mellett döntöttek. Czutor 1997-ben kilenc hónapra az Egyesült Államokba ment, ott próbált szerencsét addigi számaikkal, de a kínálkozó lehetőségek ellenére nem akarták a tengerentúlon folytatni együtt. Hazatérését követően el kezdtek dolgozni harmadik lemezükön, melyet még kettő újabb követett, utolsó albumukból viszont csupán csak egy demo-összeállítás készült, amelyet már nem adtak ki 2005-ben. Utoljára a SZIN-en léptek fel 2005. augusztus 27-én.

2009-ben és 2010-ben egy-egy koncert erejéig újra összeállt a formáció, ezt követően már csak 2015-ben találkozhatott velük a nagyérdemű az Akváriumban, mely koncert felvételét most a TV GO-n is megnézheted, melyhez jó szórakozást kívánunk!

ZENE A TV GO-N - AZ AKVÁRIUM SZÍNPADÁN: NYERS
- Nyers - Akvárium Stage Pass koncertek

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: Allevent.in

Filmek Neked!

Nyers - Akvárium Stage Pass koncertek

Színes, magyar, koncertfilm (2015)