Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Á, felejtsd el! - Amnézia

  • TV GO
  • 2017. 02. 03., 17:15

Az emlékezetkiesés nem ismeretlen fogalom, kiváltképp nem egymillió nagyivó országában. Ha azonban nem egy egyetemi gólyaavató vagy legénybúcsú áll a dolgok hátterében, a téma máris megannyi thriller (Mementó, Mulholland Drive, Szilánkok, stb) alapanyagául szolgálhat.

Nem mondhatni tehát, hogy a hasonszőrű mozikból túlzott deficit lenne. Az Amnézia alapsztorijának speciális mivolta is mindössze abban rejlik, hogy az alapsztoriból egy vígjáték, történetesen Az első 50 randi köszön vissza. Tiszta sor, ennél még a mentolos lángos is bizalomgerjesztőbben hangzik, annyira azonban mégsem súlyos a helyzet. Pontosabban: az Amnézia elsősorban nem ezért illethető kritikával. Christine egy ismeretlen házban ébred egy ismeretlen férfi mellett. A legjobb családban is megesik - gondolhatnánk, csakhogy ő saját nevére sem emlékszik. A férfi rövidesen közli Christine-nel, hogy egy autóbalesetben fejsérülést szenvedett, melynek következtében minden éjszaka törlődik a memóriája. Így hát azt sem tudja felidézni, hogy ő – név szerint Ben – a nő szerető férjura, aki feltételezhetően már rohadtul unja a mindennapi bemutatkozást. Miután Ben munkába indul, egy bizonyos Dr. Nash hívja fel a nőt telefonon, és egy újabb meglepetéssel örvendezteti meg: ő a pszichiátere, aki rávette Christine-t, hogy egy kamerával dokumentálja minden egyes napját lehetővé téve ezáltal, hogy éledező emlékképei megmaradjanak. A módszer működik, a nő pedig egyre több megerősítést nyer azzal kapcsolatban, hogy Ben talán nem a színtiszta igazat mondja el neki nap mint nap.

Forrás: YouTube

Ha egy hasonló alaphelyzethez egy szövevényes (vagy legalábbis annak szánt) történet is társul, az tökéletesen alkalmas arra, hogy az alkotók logikai bukfencek egész sorozatának ágyazzanak meg. És bizony nem is ússzuk meg azon életszerűtlen szituációk nélkül, melyek taglalása jelen esetben a legdurvább spoilerezéssel érne fel. Az Amnézia összességében mégsem mondható rossznak. A zseniális teljesítményre is képes, de többnyire színtelen-szagtalan Colin Firth lazán hozza a kötelező manírokat, miközben Nicole Kidman játéka mindvégig tökéletesen hiteles és csordultig van feszültséggel. Ugyanakkor Rowan Joffe rendező sem sokat lóghatott a filmművészetiről Hitchcock munkásságának kivesézése közben: egyes jelenetek közben épp oly erős késztetést érzünk a moziszék karfájának megrongálására, mint egy minőségi kísértetházas horror alatt. Olyan tökéletes rendező azonban nem él a földön, aki teljes mértékben képes lenne elfeledtetni a forgatókönyv bakijait.

Illusztráció: YouTube

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Filmek Neked!

Amnézia

Színes, szinkronizált, angol thriller (2014)

A háború démonjai

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál filmdráma (2013)

Az újságos fiú

Színes, magyarul beszélő, amerikai thriller (2012)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)