Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Az őrülteken nincsen fék - A hét pszichopata és a si-cu

  • TV GO
  • 2017. 02. 21., 14:00

Martin McDonagh filmjeiben két közös dolog van: itthon valamiért borzalmas címeken futnak, ezért megtévesztőek. Ennek ellenére viszont elképesztően jók.

A londoni születésű, de ír gyökerekkel rendelkező rendezőt elég eklektikus stílussal áldotta meg az ég. Filmjei véresek akár egy Tarantino-mozi, szereplői egyszerre vagányak és esetlenek, mintha egyenesen Guy Ritchie találta volna ki őket, történetvezetése pedig legalább annyira kusza, de mégis könnyed, mint amilyet általában Wes Andersonnál szoktunk tapasztalni. Ebből persze azt a következtetést is leszűrhetnénk, hogy McDonagh jó, de nem eredeti rendező, pedig ez nem igaz. A panelek, amiket a filmjeiben használ tényleg olyanok, mintha a felsorolt rendezők eszköztárából kerültek volna ki, de összeillesztésük után a kész matéria mégis nagyfokú egyéniséggel rendelkezik.

cbs films

Így volt ez már az Erőszakiknál is (mondtam, hogy rémes címekkel ruházzák fel a filmjeit itthon). A Belgiumban játszódó bérgyilkos história szinte a semmiből lett az egyik legjobb film a zsánerében, ami azóta elég masszív rajongótábort is növesztett magának. McDonagh-ra jellemző, hogy ahelyett, hogy meglovagolta volna a hirtelen jött sikert, inkább rendezett valami teljesen mást. Ez a valami pedig A hét pszichopata és a si-cu.

TOVÁBBI FILMEK A TV GO-N:
- Gyilkos páros
- Született gengszterek
- Szemfényvesztők

A szintén borzalmas címmel megáldott film igazából a saját forgatókönyvének megírását mutatja be. Csak ebben a képzelet fonalával sűrűn átszőtt világban nem meglepő mód mindenki egy kicsit őrült. A főszereplő, Marty (Colin Farrell), aki egyben McDonagh alteregója súlyos írói válsággal küzd. Akármennyire is erőlteti a dolgot, sehogy sem tud „A hét pszichopata” című forgatókönyve címén túl bármit is papírra vetni. Legjobb barátja Billy (Sam Rockwell) nem is bírja nézni Marty kínlódását, és elhatározza, hogy segít neki - Marty legnagyobb bánatára. Csakhogy közben Billy is elég nagy zűrbe keveredik, mikor idős barátjával, Hanssal (Christopher Walken) a világ talán leginstabilabb gengszterének (Woody Harrelson) kutyáját lovasítják meg némi pénzkeresési szándékkal. A Si-cu imádó rosszfiúnak pedig nem okoz különösebb gondot bárkit brutálisan legyilkolni, akinek akárcsak egy hajszálnyi köze is lehet a kutyarabláshoz. Így természetesen Marty is belekeveredik az ügybe, aminek a végén valahogy a sivatagban kötnek ki hőseink. A totálisan abszurd események folyamán ráadásul még Tom Waits is feltűnik egy nyuszival.

cbs films

Azt hozzá kell tegyük, hogy bizonyos dolgokban azért A hét hét pszichopata mégiscsak követi az Erőszakik bevált receptjét: vérből és fekete humorból éppenséggel nem szenved hiányt, sőt.
De a párhuzamok itt kb. ki is merülnek. A kissé melankolikus történetvezetés helyét az abszurd vette át, mi meg csak tátjuk a szánkat, mert nem hisszük el, hogy most tényleg az történik, amit látunk. Pedig A hét pszichopata az elejétől a végig képes minket véletlenszerűen meglepni egy-egy váratlan húzással, vagy őrült fordulattal, esetleg a szimpla brutalitásával.

A hét pszichopata és a si-cu elérhető a TV GO kínálatában!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: cbs films

Filmek Neked!

A hét pszichopata és a Si-cu

Színes, szinkronizált, amerikai-angol vígjáték (2012)

Bogyó és Babóca - 13 új mese

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Bogyó és Babóca

Színes, magyar rajzfilm (2010)

Nagyfiúk

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2010)