Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Zene a mozivásznon - Craig Armstrong

  • TV GO
  • 2017. 03. 18., 10:57

Új sorozat indul! Kéthetente szombatonként arra vállalkozunk, hogy bemutassuk korunk legnagyobb, leg(el)ismertebb zeneszerzőit, akiknek fő alkotói területe a mozivászon. Egy kicsit belapozunk életükbe, de természetesen szemezgetünk alkotásaik közül is. E heti filmzenészünk Craig Armstrong.

A Glasgow-i születésű Craig Armstrong az elmúlt két évtized egyik legismertebb, különlegesen egyedi hangzásvilággal rendelkező filmzenésze. Az egyesült királyságbeli Royal Academy of Music-en diplomázott 1981-ben, de már tanulmányai alatt több elismerés birtokosa is lett. Érdeklődési körébe leginkább a pop és rock világa tartozott, kifejezetten érdekelte Steve Reich repetitív zenéje, a komolyzene viszont nem igazán állt közel hozzá. Több skót együttesnek – így a Hipsway-nek és a Texas-nak – is a tagja volt, de legjelentősebbnek mégis a The Big Dish-t nevezte meg. Később, 1994-ben a Massive Attack Protection lemezén dolgozott, Ő volt a lemez kiadója is, de ha nagy neveket szeretnénk megemlíteni pályafutásából, akkor elmondhatjuk, hogy Madonnának, a U2-nak és Björknek is dolgozott a kilencvenes években. Ehhez a szép listához még nyugodtan hozzácsaphatjuk a Pet Shop Boys egy albumát is, melynek producereként is tevékenykedett, de emellett számos komolyzenei együttes munkáját is segítette.

Forrás: Facebook

Filmzenei pályájának legelején Baz Luhrmann rendező fedezte fel őt, első filmzenéit az 1996-os Rómeó és Júliának írta, mely azonnal BAFTA-díjat (1996) jelentett a komponistának. Következő nagy sikerét a Moulin Rouge! című musicalből készült film hozta meg számára, a score-ért az Amerikai Filmintézet az év zeneszerzőjének is megválasztotta (2001), Golden Globe-, valamint egy újabb BAFTA-díjat is kapott a filmzenéért.

Armstrong minden egyes felkérést alaposan megfontol: talán ezért is lehetséges, hogy ismételten Luhrmann felkérésére komponálta meg a TV GO-n is fellelhető sikerfilm, A nagy Gatsby zenéit, de az elmúlt évtizedekben olyan nagyvolumenű alkotásokhoz is adta hangjegyeit, mint például az Oliver Stone-féle World Trade Center (2006), az Elizabeth: Az aranykor (2007), A hihetetlen Hulk (2008), vagy éppen a Lopott idő (2011). Kínálatunkból most viszont a széllel bélelt újságírónő, Bridget Jones legújabb kalandjait, a Snowden és Mielőtt megismertelek című filmeket ajánljuk, melyekhez szintén Craig Armstrong írta a felejthetetlen dallamokat.

ZENE A MOZIVÁSZNON - KÓSTOLÓ A CRAIG ARMSTRONG HANGSZERELTE FILMEKBŐL:
- A nagy Gatsby
- Snowden
- Mielőtt megismertelek
- Bridget Jones babát vár

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció: TV GO

Filmek Neked!

A nagy Gatsby

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál romantikus dráma (2012)

Snowden

Színes, magyarul beszélő, német-amerikai életrajzi dráma (2016)

Bridget Jones babát vár

Színes, magyarul beszélő, angol romantikus vígjáték (2016)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)