Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Mindenki kedvenc őrültje 74 éves

  • TV GO
  • 2017. 03. 31., 14:00

Nincs még egy olyan színész, mint Christopher Walken, aki egyik pillanatról a másikra tud egy esztrádműsorból vérfagyasztó horrort varázsolni, mindössze egy mosollyal.

A New York-i Queensben született Ronald Christopher Walken jószerivel a színészi sokszínűség ikonja, még akkor is, ha ebben sajnos elég sok rettenetes filmben való feltűnés is szerepet játszik. De egy szülinapon nem a rossz dolgokat szokás felemlegetni, hanem a jókat.

Walken édesanyjának köszönhetően már egészen korán táncleckéket vett, ami később több mint kifizetődő volt. Tánctudásának köszönhetően, ugyanis rendszeres fellépője lett több különböző shownak, ami olyan ismertséget hozott neki, hogy a The Colgate Comedy Hour vendégeként, még Jerry Lewis is felfigyelt rá. Ez volt az a pillanat, amikor Walken elhatározta, hogy színész lesz. Tehát ennek a találkozásnak köszönhetjük a kötelezően megnézendő A szarvasvadászt, na meg minden idők legjobb videóklipjét is.

United Artist

Az ifjúkori elhatározás után az első sikereit a 70-es években aratta. Ma talán kicsit hihetetlen, de ő volt Paul Mazursky Greenwich Village-ének bohém szépfiúja. Majd Woody Allen klasszikusában, az Annie Hallban alakította, Duane-t, Annie öngyilkoshajlamú testvérét.

Az igazi nagy siker persze a már említett Szarvasvadásszal jött meg igazán, ahol olyan beleéléssel alakította a vietnámi háború után érzelmileg felőrölt veteránt, mint azóta se senki. Ráadásul a szerep kedvéért Walken még direkt sanyargatta is a szervezetét, hogy megfelelően sovány legyen. Az áldozatvállalás és színészi alázat pedig egy Oscar-díj képében fizetődött ki.

The Studio Canal

Walken annyira felkapott lett, hogy a pletykák szerint ő volt George Lucas második választása Harrison Ford után Han Solo szerepére.

A 80-as évek további hatalmas menetelést jelentett Walken számára, aki olyan címekben tűnt fel, mint Az Agyhalál, Stephen King: Holtsáv, de még James Bond gonoszt is alakított a 007 – Halálvágtában. Rákanyarodva a 90-es évekre Walken némileg megtorpant, de még így is az egyik legszórakoztatóbb táncjelenetet adta az emberiségnek a New York királyában. Ezután újra beindult a szekér. Fel is tűnt a Batman visszatérben, Quentin Tarantinoval dolgozott együtt a Tiszta románcban, majd a Ponyvaregényben. Az évtizedet pedig Johnny Depp mellett zárta az Álmosvölgy legendájában, ahol már a ma megszokott ördögi arcát is megcsillantotta. Nem sokáig, mert ugye nem véletlenül szól egy fejnélküli lovasról a film…

Miramax Films

A kétezresévek egyik csúcsteljesítményéhez is Walken neve fűződik, a már szintén említett Fatboy Slim, Weapon of Choice klipjében nyújtott táncos alakítása mind a mai napig lenyügöző. Ezen kívül a kétrezes évekről nagyrészt jobb nem beszélni, itt olyan emberek filmjeiben szerepelt, mint például Adam Sandler, és mind tudjuk, hogy az ilyen kalandoknak mi az eredménye. Rossz, vagy még annál is rosszabb filmek.

Azonban Walken az a színész, aki akárhány rossz filmben is szerepel, mindig előjön valami jóval is. Így a közelmúltból inkább a Született gengsztereket, A hét pszichopata és a si-cut, vagy A búcsúkoncertet nézzük meg. De azokat minél sürgősebben.

youtube.com

Addig is boldog születésnapot Christhoper Walken!

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: CBS Films, The Studio Canal, United Artist, Miramax Films

Filmek Neked!

Született gengszterek

Színes szinkronizált amerikai film (2012)

A hét pszichopata és a Si-cu

Színes, szinkronizált, amerikai-angol vígjáték (2012)

Hozzám jössz, haver

Színes, magyarul beszélő, francia vígjáték (2017)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)